Studentkost
Christians spesial
Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.
Nå har mørket og kulden kommet til Trondheim. Med disse deilige smakene fra andre land vil dagen bli lysere, og varmen kan kjennes på kroppen. Her får du en middag som er billig, en fryd for smaksløkene og kan lages av det meste. Råvarene du kan bruke, er uendelige, så ikke la deg begrense til kun disse ingrediensene.
Gir to porsjoner, men veldig lett å doble, og tar bare en halvtime! Da har du en finfin lunsj til neste studiedag.
Fremgangsmåte
1. Kok risen etter anvisning på pakken. Helst dagen før, slik at risen blir tørrere.
2. Skjær skinken i terninger, kutt gulrøtter i tynne skiver og hakk løken. Hvis du hater å kutte løk, få en snill romkamerat til å gjøre det for deg.
3. Stek gulrøtter, løk, skinke og mais i litt olje.
4. Legg blandingen til side.
5. Stek risen alene i olje. Her er det mulig å legge til to lett vispede egg hvis du ønsker litt mer proteiner.
6. Hiv grønnsakene og skinken oppi pannen, og bland alt sammen.
7. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Om du har en annen digg saus, er det bare å slenge den oppi.
8. Server med en liten limebåt som garnityr, som du skviser over for litt forfriskende syre.
LES OGSÅ:
Related articles
-
Hvordan arrangere middagsselskap
Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.
-
Lag en mocktailfest
Er alkoholkjøret blitt for hardt frem mot eksamenstiden? Eller har du tenkt at det kanskje hadde vært godt med en drink som ikke du angrer på dagen derpå? Frykt ikke – her er fire vidunderlige alkoholfrie drinker som du kan lage selv.
-
Velkommen til gresk aften
Gode lukter og smaker er rett rundt hjørnet.
-
Stor Lyche når ramen står på menyen
Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!
-
Seigt, søtt og salt: En kjærlighetserklæring til bagelen
Fra egen fagforening til masseprodusert favoritt. Dette er bagelenes lange reise til mitt kjøkken.
-
Studentsikker smørbrødklassiker
Er du lei av timevis på kjøkkenet og fet julemat? Denne oppskriften er like fet, men i det minste rask.