Hei student - velkommen hjem!

Endelig er du her! Vi har gledet oss til å ta deg imot og ser frem til et semester hvor du og dine medstudenter endelig igjen kan fylle byen og campus med studentliv!

Publisert

Ja, så var du plutselig i Trondheim. Kanskje har du vært trønder i noen år eller kanskje er du helt ny i byen. Uansett om du er fersk student eller har vært student før så skal du vite at vi i Sit er her for deg!

Sit + deg = et meningsfullt studentliv

Sit er studentsamskipnaden her i byen. Vårt samfunnsoppdrag er å skape, skreddersy og tilby studentene i byen gode velferdstilbud som bidrar til en enklere og tryggere studenthverdag.

Gjennom tilbudene våre skal vi bidra til at du opplever mestring og at studentlivet ditt er meningsfullt – både i- og utenfor forelesningssalene.

Her for deg som student i Trondheim

Sit har et mange tilbud til deg som studerer i Trondheim. Vi har studentboliger, treningssentre, spisesteder, kaffebarer og kiosker på campus samt studentbarnehager. I tillegg til dette tilbyr vi gratis kurs og samtaler med studentlivsrådgivere, vi har et bredt psykisk helsetilbud med dyktige terapeuter og du møter helsesykepleierne våre på de aller fleste av våre campus.

Også har vi en helsestasjon for seksuell helse på Gløshaugen! Den er åpen hver onsdag fra kl. 16.00 til 19.00. Her får du testet deg gratis for kjønnssykdommer.

LES OGSÅ: Slik åpner Samfundet

Yrende campusliv

Når vi nå går inn i dette høstsemesteret så legger vi 3 veldig annerledes semestre bak oss. Korona-pandemien har påvirket oss alle – og studentene har virkelig fått kjenne på kroppen de utfordringene som kommer med en tidvis heldigital studenthverdag.

Hver gang vi spør dere, studentene, hvordan dere har hatt det og hva dere har savnet når det har stått på som verst med sosial distansering og forelesningssal i senga, så er dere ganske samstemte: dere savner hverandre! Dere savner fysiske møteplasser, de uformelle, sosiale møtene på vei fra forelesningssalen til biblioteket, dere savner lunsj rundt et fullsatt bord i kantina, så kalte intim-vors med syv personer i en to-seter under fadderuka og dere savner muligheten til å pirke sidemannen på skuldra for å spørre «…skjønner du hva dette betyr?».

Det er derfor vi gleder oss ekstra mye til å tilby dere trygge, sosiale, fysiske møteplasser denne høsten.

Studentsenter, studentlounger og DiGGIlounge

Rett før sommeren ansatte Sit nesten 50 studenter til sommerjobber som blant annet studentinnovatører og studentverter. Gjennom sommeren har denne gjengen jobbet med å skape nye møteplasser og utbedre de vi allerede har.

Til høsten kan du stikke innom Studentsenteret på Gløshaugen samt slå deg ned på en av Studentloungene våre på Stripa på Gløshaugen, Dragvoll, DMMH og BI, og snart en på campus Tunga. Også kan du bli med på den digitale studentloungen vår på Discord – DiGGIlounge!

I løpet av høsten åpner vi Kompasset – et splitter nytt, studentdrevet kultur- og serveringssted i Midtbyen.

Du kan også bli med på Vennespleis, Naboskap og Kollokviekos når Studentinnovatørene våre tester disse pilotprosjektene dette semesteret.

Etter Fadderukene kan du glede deg til Aktiv campus! En uke full av aktivitet og treningsglede. Bli med på alt fra Fargeløp til Capture The Flag Night edition til mer tradisjonelle aktiviteter.

LES OGSÅ: Selv med digital immatrikulering satser NTNU på et semester med mye fysisk undervisning

Velkommen hjem!

Foran deg står ei spennende tid med fadderuker, nye venner, kollektivliv og kollokviegrupper. Du kommer til å møte venner du vil ha for resten av livet og kanskje møter du den store kjærligheten også. Du kommer til å ha enorme oppturer, eventyr og gleder. Du kommer også til å møte på hindringer, utfordringer og kanskje et knust hjerte eller to. Også kommer du til å ha hverdag – skjønn, helt vanlig hverdag. Med studier, trening, studentfrivillighet, jobb og «bare være».

Så, kjære student – velkommen hjem! Velkommen til Trondheim og velkommen til Norges beste studieby. Uansett hva studietiden din bringer, vil vi i Sit til å være her for deg!

Powered by Labrador CMS