Dette var våre mest leste saker i 2021

Under Dusken tar eksamens- og julefri! Vi er tilbake til semesterstart i januar, men i mellomtiden kan du ta en kikk på de mest leste sakene fra året som har gått.

Publisert

1. I dette faget fikk nesten alle A på eksamen

I januar kom resultatene fra nok en runde med hjemmeeksamen, og i noen emner var snittkarakteren høyere enn forelesere og studenter kanskje forventet.

– Eksamensresultatene for 2019 og 2020 kan ikke sammenlignes. Det har vært en stor omlegging i eksaminasjon i kurset, og vi mistenker ikke tilfeller av juks, uttalte instituttleder for fysikk Erik Wahlström.

Les saken her.

2. Livet leker for søkkrike linjeforeninger

Økonomien til NTNUs ulike linjeforeninger er varierende. Der noen eier egne hytter og båter, må andre nøye seg med strikkekvelder og filmvisning i skolens auditorier.

UD dykket ned i linjeforeningsøkonomien denne høsten, for å se forskjellen på de som har og de som ikke har.

Les saken her.

3. Klar for massevaksinering - søker studenter som frivillige

Pandemien har preget mye av både studenttilværelsen og livet ellers de siste semestrene, men i løpet av året har en del av 2020-tiltakene blitt lagt på hylla i takt med at flere og flere har fått vaksine. I februar søkte Trondheim kommune frivillige til massevaksineringen på Sluppen - også studenter.

Les saken her.

4. Slik lykkes du på Tinder i Trondheim

Singel? Våre journalister dro på jakt etter den beste taktikken på Tinder. Videoen ser du under.

5. Hundre studenter i karantene etter arrangement

Fadderuka ble gjennomført i noe mer normale tilstander i år, sammenlignet med året før, men smittevern- og sporing var fremdeles en del av realitetene. Allerede før sommeren var karantene resultatet for noen: hundre kommende faddere endte nemlig i karantene etter et linjeforeningsarrangement.

Les saken her.

6. Et shitshow jeg ikke ville vært foruten

UKA fikk en pangstart ved at store deler av pandemirestriksjonene ble opphevet like før festivalen starter. Nesten fire uker inn i UKA sto TIX på plakaten med show i Spektrum.

Vår anmelders dom: - Lite musikk, mye prat og en sitatfest av de sjeldne fra TIX.

Les saken her.

7. Som å sminke en gris

Campus 360, studentbolig, kollektiv, elgeseter, coop extra

Trondheims nyeste campus åpnet hybeldørene denne høsten, men vår anmelder var ikke videre imponert:

- Campus 360 etteraper også den eldre bygårdens avkuttede hjørne, de pussede fasadene og den sammenhengende rekken av butikkvinduer i det modernistiske leilighetsbygget, men fordi nybygget har høyere etasjer enn naboene kommer ikke alt helt på linje. Den blir som en kjempe på stylter, alltid noen størrelser større enn sine omgivelser.

Les saken her.

8. Dating under pandemien: — Jeg har ikke noe problem med å si at jeg har brutt reglene

Pandemiregler la en demper på datinglivet for mange studenter. UD skrev derfor i mars om hvordan studenter håndterte behovet for fysisk kontakt og kjærlighetsliv i en tid da nærhet var forbudt.

– Folk er ensomme, så det er kanskje lettere å finne noen. Det blir fortere eksklusivt på grunn av smittevern. Det at man ikke får klemme vennene sine gjør nok også at folk er avhengig av den nærheten som kommer fra dating, sier hun.

Les saken her.

9. Påskens reiseråd for studenter: Du kan reise hjem om du ikke er etablert i byen

Smittebølge etter smittebølge førte til stadig nye runder med råd, anbefalinger og påbud. Mange studenter hadde tenkt seg hjem på påskeferie, og spørsmålet om reiser var forsvarlig dukket opp. Helseminister Bent Høies konklusjon?

– Det er forskjell på studenter som bor på hybel, eller andre som ikke egentlig har flyttet hjemmefra enda, og på studenter som er godt etablert i en ny by med for eksempel samboer og barn.

Les saken her.

10. Ujevn arbeidsmengde skaper frustrasjon blant studenter

Hva er forskjellen mellom 7,5 og 15 studiepoeng? UD så nærmere på hvordan ujevn arbeidsmengde mellom emner skaper problemer mange studenter når de skal velge emner.

Les saken her.

Powered by Labrador CMS