­SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT

FREMTIDENS CAMPUS: Om regjeringen får det som de vil.

MIN UKONTROVERSIELLE MENING: Campusprosjektet bør ikke prioriteres

Neste ut i den uregelmessige spalten er Olle Morten Bolle om NTNUs campusprosjekt, og sektoren for øvrig. Hans budskap er at forskning og utdanning blir dårligere av at man prioriterer å bruke penger på det.

Publisert

Vi møter Olle Morten Bolle i Tønsberg i forbindelse med et eller annet møte (hvor det for øvrig ble gitt ut en Pamphlett som i skremmende stor grad lignet på en viss Norges frieste presse). Han har ikke stemmerett på møtet, men hadde visst noe der å gjøre, og skryter også uhemmet av regjeringen og forslaget om å kutte i NTNUs campusprosjekt.

– Det er dumt å kaste penger på et så dårlig prosjekt. Vi må heller si fra om at festen er over for NTNU og for sektoren, når vi heller kan bruke penger på utdanning i alle landets kriker og kroker. Bare tenk deg kvaliteten vi oppnår når enkeltpersoner får muligheten til å sitte helt for seg selv, uten et forstyrrende fagmiljø, og utvikle morgendagens bygdeundervisning!

Videre forteller han at han på ingen måte synes at de eksisterende institusjonene i sektoren bør prioriteres økonomisk, men at dette på ingen måte handler om en nedprioritering av sektoren.

– Snarere tvert imot. Jeg mener at ved å ha dårlig råd, vil de kjenne på hvor mye viktigere alt annet i livet er, og slutte å bry seg om penger og heller bry seg om kvalitet, sier Bolle.

Solid logikk der, altså.

Mer upåklagelig logikk i forrige utgave av spalten.

Noen som ikke er helt fornøyde med Bolles utsagn, er Studentvelferdstingen ved NTNU. Denne gjengen hadde en stille protest da de så Bolle gå forbi dem i kantina, der de alle sammen rakk tunge til den kontroversielle figuren.

– Vi tror det var svært effektfullt, og håper han skjønner at han ikke kan kødde med oss, sier pågående leder Hillevi Austreim.

Vi tar opp dette med Olle M. Bolle. Han skjønner ikke hva det er snakk om, og står på sitt.

– Jeg tror mange vil være enige med meg i kritikken min av pengebruken. Dessverre er det allerede brukt flerfoldige tusen, for ikke å snakke om millioner, på å lønne de middelmådige ansatte ved campusprosjektet, fortsetter han.

Ifølge ham hadde det beste vært å sparke alle disse allerede før de var ansatt, men nå som prosjektet allerede har pågått i så mange år, er det ikke et alternativ.

– Men så håper jeg jo at de får dårlig samvittighet og tilbakebetaler lønna si, slik at det kan være med på å finansiere prosjektet heller enn nye midler over statsbudsjettet, innrømmer han.

Avslutningsvis tar Bolle opp at dette ikke bare må være gjeldende for fremtidens campus, men også fremtidens universitetssektor.

– Ikke bare bør man gjennomføre en total nedskalering av finansieringen til institusjonene, det bør også innføres en nullvisjon for studiestøtten. I fremtidens Norge er det bare fagbrev og landbruk som gjelder, avslutter Bolle, før han smetter ut døren, strener bortover gata og gjør seg like utilgjengelig for oss som oslopolitikere for fitteblekka.

Powered by Labrador CMS