Låter som tilbakestiller sjel og sinn

Et par viser til oss som trenger en liten omstart.

Publisert Sist oppdatert

Det er lett å føle seg som et halvtomt glass etter nok et semester med Zoom-undervisning som ikke holder vann. Kanskje har du et horn i siden til «koronakaptein» Bent Høie etter en sabotert påskeutflukt? Uansett hvilke kilder til frustrasjon som gnager på psyken din: Frykt ikke, for her kommer en låtsekvens som vil få deg tilbake i toppform på null-komma-svisj.

Sinne: «All Flights Are Cancelled» av Hedvig Mollestad Trio

Et verdig sinneutløp er første steg mot nirvana. Å slå hull i gipsvegger virker kanskje som et innlysende førstevalg, men da har du ikke hørt på Hedvig Mollestad Trio. Den norske trekløveren leverer en salig blanding av jazz, rock og metall, og det med stor suksess. Med «All Flights Are Cancelled» blir vi servert en slagkraftig og fengende bauta av et spor, som på mesterlig vis balanserer repetisjon og variasjon.

LES OGSÅ: Strålende konsertstafett på Svartlamon

Frustrasjon: «2 Far Gone (Vocal Mix)» av Moses Boyd

Få kan blande sjangre like sømløst som den britiske jazz-trollmannen Moses Boyd, og er du ikke overbevist trenger du ikke lete lenger enn «2 Far Gone». På denne Katy B-gjestede vokalversjonen får du i både pose og sekk: sørgmodig pianoklimpring, livlige breakbeats, sjelfull kvinnerøst og plenty med dynamikk. Låta er, i likhet med resten av debutplaten Dark Matter, et herlig kaos. Perfekt til hårriving og andre frustrasjonshandlinger. Halvveis i listen finner vi en låt om et vanskelig, men positivt overgangsrite. Sjangermessig er sangen en spenstig blanding av pop og elektronika, men den tre og et halvt minutt lange reisen har mer å skilte med enn en forlokkende stil. Perkusjonen er stram og svingende, strengene velklingende, og Caribous’ komfortable stemme fullfører harmonien. Og mulig jeg er litt vel subjektiv, men bølgen av tilpasningsdyktighet «New Jade» bidrar med er slettes ikke dum.

LES OGSÅ: MTV's første musikkvideo

Håp: «Pain» av The War on Drugs

Oppkalt etter feilslått amerikansk utenrikspolitikk eller ei; det er få som leverer like silkemyk feelgood-musikk som The War on Drugs. I dette tilfellet serverer Adam Granduciel og resten av troppen oss et inspirerende budskap om forsoning, forbedring og lykken i det man allerede har. Lett børen fra skuldrene, våren er her.

Lykke: «Star Roving» av Slowdive

Å lytte til «Star Roving» er som å gjenoppleve sine flotteste sommerminner på ny. Sporet er hentet fra Slowdives selvtitulerte album, som bandets første på over 20 år. Lydbildet høres ut som et eneste stort glis, anført av særdeles sommerlig, fengslende og atmosfærisk gitar. En aldeles nydelig låt å ha på lur når solen glemmer oss her oppe i nord.

LES OGSÅ: Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro tilbake med ny roman

Powered by Labrador CMS