KJELLEREN FYLT TIL RANDEN: Et levende publikum bejublet Aktiv Dödshjelp.

Konsertanmeldelse

Aktiv Dödshjelp skapte liv på Lokal

Det var dødsfullt under den lave lyspærebhimlingen. Ølkøen til baren var som smurt i akasiehonning. På scenen står Norges selvutnevnte farligste band.

Publisert Sist oppdatert

Vokalist Mattis Mandt har alt det finansminister Trygve ikke har. Han har et monstergrep om sentrum. Episenteret i publikumsmassen er i konstant opprør og staver seg gjennom tekstlinjene med fascistisk disiplin. I taket lever en projektor farlig, og blir stadig offer for klappende hender og scenenedykkende gitarister.

Projektor, Slagside
KANTRENDE ELEKTRONIKK: En projektor i taket fikk kraftig slagside, men sank aldri ned i publikumsdypet.

Aktiv Dödshjelp serverer gullkorn fra den nye platen, ispedd eldre singler. «Voi and Destroy», «Alle mine venner med våpen» og «Gå med kniv» er ironiske punkrock-låter, med morotekster. Dette til tross, er de et seriøst og kruttsterkt liveband - som bør tas gravalvorlig.

Melodisk legger oslogutta listen helt oppunder taket. Det drivende trommesettet, der skuespiller og komiker Jakob Schøyen Andersen har parkert baken, styrer tempoet mesterlig. Basslinjene interpolerer disse skiftene mer finmasket enn bransjestandarden til norske punkband.

Mot slutten oppviser Anders Bergh mesterlige gitarferdigheter. «Dolce vita» syder ned i et inferno av soloer. Igjen treffer tempoendringene en nerve som holder de minuttlange gitar-eposene Nesbø-spennende.

At Norges farligste band selger sokkemerch er en selvfølge, kommer det fra scenen. Mandt deler mer gjennom mikrofonen. Han er nyforelsket og døper konserten på Lokal den feteste han noensinne har spilt.

Publikum virker enig. Neste konsert oppleves på første rad med merch på føttene.

LES OGSÅ: Ratthew - Dadaisme, fuck-ass-antrekk og sinne.

Powered by Labrador CMS