Albumanmeldelse 

Foto: Jansen Records

Mall Girl - Pure Love

Mall Girls andre skive er nydelig og fengende.

Publisert Sist oppdatert

Mall Girl er tilbake, og i likhet med samfunnet som helhet er Pure Love mørkere og mer introspektiv enn Superstar fra 2022. Likevel styrer de ikke milevis unna uttrykket vi kjenner og elsker fra oslobandet.

Albumet åpner med låten «Inzane», den minst minneverdige av singlene som ble sluppet frem mot albumutgivelsen. Som åpningsspor føles den tung, og den lange, papparock-aktige gitarsoloen i andre halvdel føles ikke helt interessant nok til å rettferdiggjøre låtens varighet. Riktignok skal det ikke ta lang tid før bekymringene roer seg betraktelig. Oppfølgingslåten «All I Should Have Said» setter stemningen med glitrende gitarriff og fengende vokalmelodier, og står frem som et eksempel på stemningsskiftet Pure Love representerer i Mall Girls diskografi. 

«English Breakfast» er også et tydelig høydepunkt. Innslag av energisk tromming og lek med tid komplementerer den melankolske stemningen låta bringer med seg. Hovedriffet er utilgivelig fengende, og i tillegg krones den av en helt spinnvill gitarsolo, signert Iver Armand Tandsether. Det er mer rom for skryt av gitarspillingen på albumet, og låten «Emo Shred» er et prakteksempel på hvordan et riff kan forsterke følelsene i en låt. Kall det østnorsk emo, matterock eller hva du vil;, melodiene treffer i alle fall rett i hjertet. 

LES OGSÅ: The Last Dinner Party - Prelude to Ecstasy 

«Super Lazy Girl» stikker seg ut tekstlig. Vokalist og låtskriver Bethany Forseth-Reichberg skildrer et inderlig ønske om nærhet som blir satt stopper for av en frykt for å slippe noen helt inn i sitt eget følelsesliv. De ettertenksomme og melankolske tekstene er et gledelig bidrag til platen. Det er også trommeslager Veslemøy Narvesens kreative, energiske og samtidig komplementerende trommegrooves. Fra maskingæverlignende skarptrommeslag på «Inside Out» til perfekt akkompagnement til gitarriffet på «Emo Shred» finner trommene sin rettmessige plass blant komplekse gitararrangementer. 

Om det var noen tvil, er jeg svært begeistret for Pure Love. Og det til tross for hvor høyt de la listen med debutalbumet. Låtene Mall Girl serverer oss denne gangen, er mer voksne i fremtoning, og som vanlig får lytteren en nydelig balanse mellom strålende enkeltprestasjoner og fengende indierock-låtskriving.

Powered by Labrador CMS