Anmeldelse

Tung Som En Trønder beviste hvor bra norsk undergrunnsrap kan være live

Om du er et hip-hop hode i Trondheim, og ikke var på Lokal lørdag kveld, hvor faen var du?

Publisert

Den trønderske rapgruppa Tung Som En Trønder er erklært en ‘supergruppe’ bestående av rappere som Micnuggets, Oppkast ala Kart, Grim Pil, Tarjei26 og Smaapeng. Lørdag kveld på Lokal viste de til ytterste evne at de lever opp til denne erklæringen. Mørke instrumentaler, energifylt fremføring og særdeles god miksing, gjorde dette til en opptreden enhver rapentustiast burde ha fått med seg.

Nybegynneren CSN varmet opp og skuffet heller ikke på noen måte. Til tross for at dette var hans første opptreden på en scene i Trondheim, lekte han seg med publikum og interagerte med dem som om han hadde spilt konserter i flere tiår. Hans dansbare reggaeton fikk publikum varme i trøya før hovedartistene entret scenen rundt halv ti.

Allerede før showet ordentlig startet sang publikum med på linjene til «Nytt opptak 7-10 Oktober» i mens jngrbeats spilte av instrumentalen, dette lovet svært godt for stemningen resten av kvelden. Deretter skle det over i «Spøkels» og publikum var bergtatt.

Heffy Beluga og resten av gutta har laget et album som er ypperlig å spille live. Harde basstrommer, spennende samples og allsangvennlige refreng fylte lokalet til stor glede for de omtrent 200 publikumerne til stede. «Buran Asia» og «Meskåmmåhau» var soleklare favoritter og løftet stemningen så høyt at de i lokalet over må ha blitt misunnelige.

Til og med på de mindre kjente låtene, og på nye låter som ikke har blitt sluppet enda, var publikum med. De som gikk i baren for å fylle på med forfriskninger var kjapt tilbake og energien som stadig ble bygd opp var aldri i nærheten av å dø ut. På deres siste låt ble alt dette sluppet løs. Setningen «Stikker ikke av før politiet er på stedet», bare på trøndersk selvfølgelig, ble gjentatt over noe hard dansbar UK garage dub-ish greier.

Fett var det uansett, noe publikum gjenspeilte mens de hoppet og hoiet etter mer musikk, lenge etter gutta var gått av scenen.

Powered by Labrador CMS