GOD STEMNING: Snart vil Studentersamfundet være tilbake til normalen, mener Samfundetlederen. Bilde fra Bodegaen i 2015.
GOD STEMNING: Snart vil Studentersamfundet være tilbake til normalen, mener Samfundetlederen. Bilde fra Bodegaen i 2015.

Nå kan du feste på Samfundet igjen

Denne uken åpner Studentersamfundet dørene for 850 studenter. Så mange har ikke vært i bygget samtidig siden nedstengingen i mars 2020.

Publisert Sist oppdatert

På mandag åpner Studentersamfundet igjen for at studenter skal kunne feste i bygget, men fortsatt under gjeldende retningslinjer. Samfundetleder Fredrik Akre ser fram til å endelig se huset fullt av liv igjen.

- Jeg har tro på at Samfundet kan operere som normalt igjen ganske snart, sier han.

Åpent til 02.00

De neste to ukene vil bygget være åpent for fadderarrangementer fra kl. 19 til kl. 22. I tillegg vil alle som ønsker det kunne benytte bygget fra kl. 21 til kl. 02. Det eneste kravet er at man har gyldig koronasertifikat, som i korte trekk betyr at:

  • Det har gått tre uker siden din første vaksinedose, eller du er fullvaksinert
  • Du er immun etter å ha vært smittet av koronaviruset innen de siste seks månedene
  • Du har tatt en koronatest innen de siste 24 timene med et negativt resultat

Om du har gyldig koronasertifikat, vil dette dukke opp i Helsenorge sin app. Selvtestene som NTNU deler ut til studentene i fadderuken vil ikke være tilstrekkelig for å komme inn i bygget.

LES OGSÅ: På tur blant byens skulpturskatter

NORMALE TILSTADER: Samfundetleder Fredrik Akre mener Samfundet snart vil snart operere som normalt.
NORMALE TILSTADER: Samfundetleder Fredrik Akre mener Samfundet snart vil snart operere som normalt.

Tilbyr hurtigtester på huset

Faddere og fadderbarn kan melde seg til både deltakelse og hurtigtesting på Samfundets nettsider. Akre anbefaler at faddergruppene booker timer og går innom teststasjonen med fadderbarna før de drar på huset.

- Helsenorge har krav om at hurtigtestene må være registrert i deres systemer av helsepersonell. Derfor får man ikke koronasertifikat av en selvtest, forklarer Akre.

Akre understreker at svak vaksinedekning i hjemkommunen ikke skal være et hinder for å komme inn.

- Men vi ønsker ikke å legge opp til at noen medlemmer ikke får adgang på huset på grunn av svak vaksinedekning i hjemkommunen. Derfor kommer vi til å tilby gratis hurtigtester på dagtid hver dag.

Fritt fram for pilsing

For å ivareta smittevern vil det også bli benyttet soner, som studentene må forholde seg til. Sone A består av Storsalen og Selskapssiden, med et tak på 500 studenter. Sone B består av Klubben, Bodegaen og Strossa, med et tak på 350.

I begge sonene må man ha koronasertifikat for å kunne delta. Har du ikke sertifikat, kan du likevel dra på Edgar og Lyche fra klokken 21. Lyche åpner klokken 16. fra og med torsdag.

- Uavhengig av om du har koronasertifikat kan du komme og ta deg en øl på Samfundet fra og med i dag, sier Akre.

LES OGSÅ: Studentenes svar på norgesferie

Optimistisk for høsten

Etter fadderuken vil Studentersamfundet arrangere konserter, debatter, fester og UKE-festival. Samfundetlederen ser optimistisk på tiden som kommer.

- Det finnes vel ingen bedre måte å gjenåpne Samfundet enn med et UKE-semester!

Powered by Labrador CMS