DEEP TALK: Byggrevyen sang om problemene sine.

Studentkavalkaden: Dragvollrevyen herjet

Torsdag kveld gikk Studentkavalkaden av stabelen i Storsalen. Med Knut Risan, Fredrik Solvangs ekstreme øyenbryn og barnehagetematikk ble dette en meget innholdsrik kveld.

Publisert Sist oppdatert

Foran et fullsatt og gallakledd publikum skulle 16 av byens studentrevyer vise hva de er gode for. I forkant av forestillingen syntes publikum å være fulle av forventninger og delvis av alkohol. 

Studentkavalkaden er en undergruppe i Gløshaugen revy- og teaterlag, som jobber for å samle studentrevyene i Trondheim. Det gjør de blant annet ved å arrangere Studentkavalkaden etter at alle revyene har blitt gjennomført. På Studentkavalkaden fremfører alle et innslag fra sine respektive revyer. 

Innslagene ble vist i klassisk revyformat, fordelt på to akter med en 15 minutters pause i midten. Videre var stort sett hver sketsj etterfulgt av et musikalsk innslag, og motsatt, som gjorde at dette ble en variert og spektakulær forestilling å være på. 

Etter at alle innslagene ble gjennomført var det duket for prisutdeling, hvor hele fem priser skulle deles ut. Tre priser ble delt ut av en utvalgt jury, én ble gitt av Norsk revy, én av styret i Studentkavalkaden, før kvelden ble avsluttet med utdelingen av publikumsprisen. 

DOMMERN DØMMER: Juryen bestod av Ingunn Ericson Granli, Karl Holte Aarø, Mia Aspholm, Marianne H. Lindegaard-Berntsen og Arturo Scotti.

Juryens dom

Den første prisen, Juryens Fripris, gikk til bandet som spilte i kveldens forestilling. Bandets kapellmester, Oskar Sagatun, som komponerte årets intermezzo (mellomspillet i begynnelsen av andre akt), tok i mot prisen. Som seg hør og bør ble bandet og Sagatun hedret flere ganger underveis i forestillingen med ropene «BANDET» og «OSKAAR». 

I takketalen fortalte Sagatun at bandet har spilt sammen siden 2019, og at dette er siste gang de spilte sammen. Med andre ord en perfekt avslutning. For de som fortviler er dette noe mange band sier opp til flere ganger i løpet av karrieren, så det stemmer sikkert ikke. 

Den andre prisen juryen delte ut var Årets beste sketsj, og gikk til Omegarevyens «Partilederdebatt». I sketsjen fikk Fredrik Solvang og hans voldsomme øyenbryn, fikk hjelp av en politisk tolk, som formidlet hva politikerne egentlig mener med utspillene sine. 

Prisvinnerne kunne ikke tro hva som nettopp hadde skjedd. Som de selv sa var det så utrolig mange gode sketsjer. 

Årets musikalske innslag gikk til Dragvollrevyen med sangen «Vi’kke bli henta», hvor et «barnehagebarn» synger om hvor irriterende det er å bli hentet av foreldrene sine. «Barnehagebarnet» sang med en såpass imponerende lidenskap og voldsomhet at undertegnede ble sittende igjen med bakoversveis i etterkant.

HERJET: Dragvollrevyens fengende sang om barnehagebarnets verste mareritt; å bli hentet.

 LES OGSÅ:  SALT-revyen: Plutselig var det slutt

De andre prisene 

Norsk revys talentpris ble tildelt Hybridarevyens «Mor og far i Trondheim» om et foreldrepar som tar med sønnen sin til Trondheim for å overbevise han om å studere der. Pitchen ble i stedet en nostalgisk vise sunget av foreldrene, og som til tider ble ekkelt for sønnen å høre på. 

Kunstnerisk leder i Norsk revy, Karl Holte Aarø, som også satt i juryen kunne også fortelle at han hadde dristet seg til å gi den talentfulle gjengen festivalpass til årets Norsk revy-festival og NM i revy, som finner sted på Høylandet i sommer. Festivalpass har visstnok aldri vært en del av premien før, og det kan hende Aarø får kjeft for det. 

Årets ildsjel, som ble utdelt av kavalkadesjef Marcus Frenje, gikk til Embla Vegard Aurmo. Med lang fartstid i Dragvollrevyen, blant annet som sangpedagog og styremedlem, har Aurmo i år tatt med seg erfaringen og satte opp Erudiorevyens første utgave i januar.

Prisen som skulle sette punktum for denne lange, men fabelaktige kvelden var publikumsprisen. Som navnet kanskje tilsier, var det selveste publikum som avgjorde denne vinneren gjennom avstemning, og nok en gang var det Dragvollrevyen som stakk av med seieren. 

Vinnerlåtens respons tilsier at det ikke bare er jeg som relaterte til denne stormfulle og skrikete låten. Fjorårets vinner Omegarevyen overrakte vandrepremien, som undertegnede mener at de kanskje burde vurdere å bytte ut med en pokal. Vandrepremie ruller ikke like godt på tunga. 

Det var altså prisvinnerne på årets studentkavalkade. Her er en gjennomgang av de andre innslagene. 

 LES OGSÅ:  Indøkrevyen 2025: Selvironi eller selvgodhet?

Linkedin-fetisj, priskrig og deep talk

I kavalkadens ånd var det naturligvis et bredt spekter av innslag, med varierende tematikk. Første akt åpnet med et smell da Indøkrevyen sitt musikalske innslag «En mørk og stormfull aften», som etter alt å dømme handlet om kveldseksamen på Sluppen, med den velkjente melodien til «Thriller» av Michael Jackson. 

Deretter fulgte Mannhullets interne teater opp med en sketsj om Linkedin-kurs for underkvalifiserte jobbsøkere. Her kom det frem at de to kursholderne tente på de generiske tekstene den andre skrev. 

Byggrevyen viste hvordan den gode og dårlige samtalen foregår i barbershop-kor, i innslaget «Deep talk for menn». Medisinrevyen fremstilte priskrigen mellom matvarekjedene i Norge i lys av Gudfaren og Psykologirevyen utforsket hva som skjer når hvilepulsen til Gaute Grøtta Grav blir for rolig.

LEVENDE OPPGAVER: Nablarevyen sang om eksamensoppgaver som kommer til live.

Etter byggrevyen fikk publikum se to seiersinnslag på rad, med Omegarevyens partilederdebatt etterfulgt av Dragvollrevyens irritasjoner over å bli hentet i barnehagen.

I det nest siste nummeret av første akt viste Emil- og Smørekoppenrevyen at ordtaket om at jula varer helt til påske ikke stemmer, da de fremførte en Tre nøtter til Askepott-inspirert sketsj. I sketsjen stod avdøde Knut Risan i bakrommet og oversatte hva skuespillerne sa. I denne sketsjen syntes ikke stemningen å være like lystig som fortelleren skulle ha det til. 

Kristenrevyen avsluttet med den frekke låten «Temutation», som handlet om hvor lett det er å la seg friste av de latterlig lave prisene på den kinesiske appen. Dersom gjengen fra Medisinrevyen hadde fått fatt på eierne av denne appen tror jeg ikke den ville levd særlig lenge. 

Femininisme, Toro-trøbbel og levende eksamensoppgaver

Naborevyen åpnet andre akt med «På hybelen», der de ikke trenger å bekymre seg for at foreldrene er hjemme, men samtidig der det er forferdelig trangt og fire andre som bor. 

KS-revyen viste hvor mye den magiske figuren Toro-oksen, fra reklamene til matprodusenten, kan provosere en familie. Mest åpenbart irritert var faren i huset, som het Gjert.

Etter at Hybridarevyen hadde sunget sin talentfulle låt tiden inne for å se SALT-revyens «Hjertsak». Denne sketsjen var en powerpointpresentasjon holdt av to 15 år gamle gutter fra Frogner og handlet om hvor viktig femininisme, faminitet og faminisme var for dem. Abakus-revyen fremførte den omtalte «Bedpress på Dragvoll», hvor studentenes mest aktuelle arbeidsgiver, den kulturelle skolesekken, var på besøk. 

Nablarevyen fremstilte i likhet med Indøkrevyen eksamensnerver på Sluppen. Med «The winner takes it all» av Abba som melodi, handlet sangen eksamensoppgaver som kommer til live. Fantastisk gjennomført. 

Erudiorevyen avsluttet den innholdsrike kvelden med «Date med Darja». I sketsjen prøver den hemmelige agenten Terje fra Norge å avsløre den antatt russiske spionen Darja, som samtidig prøver å forføre og lure Terje.

 LES OGSÅ:  Dragvollrevyen sprer rykter om finansministerens legning

Powered by Labrador CMS