Revyanmeldelse

MYE ENERGI: Danserne danser til «Get'cha Head In The Gamel» fra High School Musical.

Imponerende rap og icing på Abakusrevyen

Abakusrevyen tar oss med på en reise gjennom musikk, dans og chugging til stående applaus på premieredagen.

Publisert Sist oppdatert

Til premieren på skuddårsdagen har Abakusrevyen samlet studenter i lange kjoler, dress og daljer. Salen på Byscenen er fullsatt, og et livlig publikum sitter klart for å se første oppsetting av revyen som i år har fått navnet Best før.

GODE SANGPRESTASJONER: Emily Ji overrasker publikum med sin versjon av «Bohemian Rapsody».

Revyen starter med en treffende åpningssang om det å bo i kollektiv, og spiller videre på dette gjennom de to aktene. Likevel kommer ikke revyens navn og tema Best før like godt frem i alle sketsjene, og til tider er det vanskelig å skjønne hva revyen egentlig handler om.

GALLA PÅ BYSCENEN: Til stående applaus blir medvirkende til revyen takket av publikum.

Selv om nivået på noen av sketsjene ikke alltid når helt mål og kunne med fordel vært enda modigere, er bandet og ikke minst blåserekken en høydare. Bandet byr på gitarsoloer, kor og piano som sender publikum i ekstase.

Det er når skuespillerne sketsjer og synger om det de kan best, nemlig kok, sivilingeniør og Chat GPT at revyen er mest underholdende og aller morsomst. Syngingen, teksten og dansingen er imponerende og man kan ikke unngå å smile fra øre til øre når man sitter i salen. Spesielt imponerende er rap-innslaget til Alexander Lu om kok og det å studere sivilingeniør. Denne seansen er tydelig treffende hos publikum, som fungerer som «hypemans» til Lu sin rappping. 

Kveldens høydepunkt er likevel uten tvil Emily Ji sin fremføring av «Bohemian Rapsody» med en vri. Ji sine lange toner, gitaristens gitarsolo og begges store smil gir publikum bakoversveis.

Det er i andre akt danserne får skinne – til publikums store glede. Med sitt nummer om barndomsminner hvor blant annet «Søte liv til sjøs» og «Fairly odd parents» blir danset ut med endeløs energi og klapping fra et engasjert publikum. Det er rett og slett en fryd å se på. 

Abakusrevyen inviterte til en uforglemmelig kveld med sterke følelser, humor og bra musikk. Revyen er til tider uklar og litt halvveis, men de høye toppene når innslagene er bra, veier opp for sketsjene som dessverre ikke helt nådde mål. Det er i alt en meget bra opplevelse å være publikummer i salen.

LES OGSÅ: Humring og hygge på Naborevyen.

Powered by Labrador CMS