­SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT

TOMT: Slik ville valglokalet sett ut om studentene måtte møte opp fysisk for å stemme.

Det hjelper ikke å klage om du ikke stemmer

Nytt valg, samme desperate studentdemokrati

Publisert Sist oppdatert

Nok et studentvalg er over ved NTNU, og tradisjonen tro er det bare et fåtall av studentene, en minoritet om du vil, som har stemt. Leder i studentenes valgstyrtelse, Jürgen von Wahlzheim, har en klar og tydelig beskjed til majoriteten.

– Har du ikke stemt, blir du glemt. Har du ikke stemt, får du ikke lov til å klage, sier han.

Han utdyper at dette er presisert i forkant av og under valget, og at studentene derfor har gått med på dette med viten og vilje.

– Det bør ikke komme som et sjokk. Så er det likevel sånn at vi har sagt dette flere ganger, men ikke håndhevet det godt nok. Det blir det en slutt på nå, forteller han.

Dette kan også leder av Studenttingen, Hillevi Austreim, bekrefte.

– Fra nå av blir det rett og slett sånn at om en student kommer til oss tillitsvalgte med bekymring, så må vedkommende vise skjermdump av at hen har stemt. Det er den eneste løsningen, forteller hun.

Om ikke dette gjør valgoppslutningen betraktelig bedre i neste valg, vil de gå enda hardere til verks.

– Vi ser på mulighetene for å kunne sanksjonere studenter som ikke har stemt, men som sitter og klager i kantiner, auditorier, vrimleareal, Samfundet – ja, stort sett alle steder de ferdes. Logistikken kan bli utfordrende, men også der er brikkene i ferd med å falle på plass, forklarer hun.

Powered by Labrador CMS