­SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT SPIT

ANDRE TIDER: Helt ferske trondheimsstudenter etter immatrikuleringen i 1961 så nok ikke for seg at fremtiden skulle bli slik.

MIN UKONTROVERSIELLE MENING:
Ja til digital immatrikulering

I denne uregelmessige spalten vil vi gi rom for studentene som mener det som alle andre studenter også mener. Først ut: Margit Reitnes om digital immatrikulering.

Publisert Sist oppdatert


Etter en deilig nedstenging med fantastiske Teams-møter og nydelig, engasjerende strømming av énveiskommunikasjon har rektor beslutta å la også høstens immatrikulering gå digitalt. Enkelte ubetydelige studenter, som ledelse i Studenttinget, UKA og Samfundet, har vært kritiske. Men hva vet vel de om hva studentene vil? Hvilken makt har de til å representere noen som helst? Og hvorfor vil ikke de det samme som STUDENTENE vil, ifølge rektor.

Etter mye graving, har vi fått tak i disse studentene som ønsker digital immatrikulering. Eller én, da. Vi vet ikke om det finnes flere, men det gjør det jo åpenbart, for noe må jo rektor basere seg på.

Margit Reitnes sier at hun studerer på SU-fakultetet, men gir oss ikke et tydelig svar på hva hun studerer eller hvor i studieløpet hun er. Sikkert noe statsvitenskap.

– Da rektor fortalte meg om idéen, ble jeg svært begeistret, og sa klart og tydelig at JA, det ønsker vi studenter, forteller hun.

Reitnes er ikke tillitsvalgt, men mumler noe om at hun har en slags jobb der hun snakker litt med studenter om hva de liker og ikke liker med utdanninga si.

– Men man trenger vel ikke noen grunn til å kunne uttale seg om noe som studenter flest så åpenbart ønsker seg, mener hun.

Likevel har hun ingen å nevne på spørsmål om hvem andre som er enige med henne. Det er likevel noe underlig med nettopp denne studenten. Er hun ikke litt eldre enn de andre man treffer på forelesning?

– Folk må ta få ta litt studier på si, selv om de er godt voksne, avslutter Reitnes.

Hun haster brått videre bortover gangen på Hovedbygget, før hun smetter inn på kontoret til prorektor for utdanning.

Et par minutt senere kommer Aslak Troja gående. Han har ikke fått med seg at immatrikuleringa blir digital.

– Jaja, det var vel bare det som mangla. Studentene kan vel like gjerne bo på en sydhavsøy når både undervisning og immatrikulering blir strømma for evig tid, mumler han.

Powered by Labrador CMS