Kommentar:

En superstjerne få har hørt om

Kun Drake og Post Malone tjente mer enn Youngboy i 2020 innen samme sjanger. Likevel er den Baton Rouge-baserte rapperen nærmest ukjent for den vanlige nordmann.

Publisert

Kentrell Gaulden, kjent som Youngboy Never Broke Again, er unektelig en av verdens største artister. Hans siste album, Sincerely, Kentrell, ble ferdigstilt over en telefonsamtale med lydteknikeren Jason Goldberg mens rapperen satt i forvaring. Til tross for minimal promotering toppet likevel albumet Billboard-listene i to uker. For dette kan han takke sine ekstremt lojale tilhengere, ettersom Youngboy er milevis unna et mainstream-publikum.

Siden hans gjennombrudd i 2017, med singelen «Untouchable», har rapperen vært en fremtredende skikkelse i rappverden. Med hans knallharde instrumentaler og mørke tekster, framstår Youngboy som fryktløs. Dette imaget har smittet over til hans fans: gutta som dunker hodet i veggen ved leggetid, selvfølgelig iført balaklava og sorte Air Force Ones, mens kakerlakker fortærer middagsrestene av ramen med cyanid.

Til tross for imaget, og tidvis tøffe lydbilder, finner vi tammere takter fra tid til annen. Youngboy er nemlig en dynamisk artist, ikke av rang, men han leverer mer enn kun voldshistorier. På «All In» treffes temaer som usikkerhet i forhold og hans kjærlighet for barna sine. Den kjærligheten er forholdsvis godt fordelt, ettersom 21-åringen imponerende nok har klart å få syv barn.

LES OGSÅ: Aksjonerer mot Ikea

De siste årene har vi vært vitne til flere drap i rappmiljøet, og gjengkultur har på nytt infiltrert topplistene. Da King Von i fjor ble skutt og drept i Atlanta, var Youngboys venn og kollaboratør Quando Rondo i sentrum.

For to uker siden kommenterte 21 Savage saken på DJ Akademiks sin podcast. Det er for ham utelukket å samarbeide med Youngboy, ettersom han hverken har tatt avstand fra Quando eller kommentert saken. Dessverre for Youngboy støtter bransjen hverandre, og man ser ofte rappere dele hverandres album på sosiale medier og gjøre gjesteopptredener på konserter eller album – her får Youngboy nærmest null eksponering.

Det kan naturligvis være en sammenheng mellom isfronten fra andre rappere og Youngboys manglende popularitet hos mainstream-publikum. Imidlertid er det flere faktorer som spiller inn. Etter at han droppet ut av niende klasse, begynte Kentrell med vinningskriminalitet for å betale for studiotimer. Som følge av dette har han vært inn og ut av fengsel, noe som har gjort ham til en kontroversiell figur. Dersom du ikke er investert i rappmusikk, har du antageligvis ikke hørt om Youngboy. Likevel har han oppnådd stor suksess allerede i en alder av 21 år, så dette kan være starten på en fantastisk karriere. Gitt at han vinner den pågående rettssaken.

Powered by Labrador CMS