Pom Poko tilbake med ny musikk fra scenen: - Da finner vi ut hvordan låten er

Det spellemannspris-vinnende bandet forteller om ny musikk og utenlandsk anerkjennelse.

Publisert

Bare ett år siden spilte Trondheimsbandet på Samfundet. Under årets ISFiT-festival returnerer de for en drøy times lang sprint. I anledningen fikk Under Dusken muligheten til å ta en liten prat med det Bella Union-signerte bandet etter konserten.

Hvordan var det å spille på Samfundet i kveld?

– Kjempegøy. Drit gøy. Det er lenge siden vi har spilt konsert nå, forteller Martin Tonne.

De forteller at forrige spilte konsert var i juli 2022, og da er litt rust og nervøsitet uungåelig.

– Vi hadde ei ganske lang lydprøve, ikke minst fordi vi hadde tre helt nye låter, forteller Jonas Krøvel

– Det gikk egentlig veldig bra. Vi fikk spilt alle feilene på lydprøven, legger Martin til.

Bandet ble formet i Trondheim i 2016. Martin, Jonas og Ola hadde et “slags band” som spilte “bråkete musikk”, i følge Martin. Under en spillejobb på en litteraturfestivals etterfest ble Ragnhild så med i bandet. Med deres røtter i Trondheim er de godt kjent med Samfundet. De har spilt tre ganger i Storsalen, og per nå har de vært innom hver scene bortsett fra Knaus.

Mer bråkete glad-musikk på vei

Pom Poko hadde verdenspremiere på tre nye låter. Samtidig er det er to år siden deres forrige album Cheater og et år siden EPen This Is Our House. De delte fra scenen at mer musikk blir skrevet og er på vei. De kom også med gladnyheter for de som synes Pom Poko kan bli litt mye: musikken de arbeider på er mindre støyete, snillere for hjernen, og med mer presisering på de mer fengende aspektene ved deres musikk.

– Det er nesten mer poppete. Tydeligere refrenger. Ikke 20 deler i hver låt, sier Ragnhild.

LES OGSÅ: UKA-23 har sluppet sine første artister

Martin forteller at det å spille låter live tidlig i skriveprosessen, er hensiktsmessig for å finne ut hvordan de fungerer, og hvordan de videre kan utforme låtene. Gode reaksjoner fra både bandet og publikumet tyder på at nye låtene på Samfundet var i dag en suksess.

Pom Poko er et band mange å forsøke å kategorisere. Indie-rock, post-punk og math-rock er noen av mange termer som blir kastet rundt i forsøk for å inndele musikken deres.

På Wikipedia er dere nevnt som et post-punk-band, hva syntes dere om den deskripsjonen?

– Det er ikke det mest fucka synes jeg. Når vi begynte å spille var det mye k-pop greier. Det var helt ute synes jeg. Kommenterer Ola Djupvik.

Hvordan ville dere selv kategorisert dere selv?

– Typ bråkete og glad musikk. Veldig lite som er veldig trist. Selv vår tristeste er ganske trivelig, forteller Martin Tonne.

Pom Poko til Bahrain…?

Pom Pokos musikk har fått annerkjennelse hinsides norske landegrensene. Med blant annet positiv anerkjennelse fra P*******k og med internasjonale turneer er bandet ikke lenger noe «Trondheimsband.»

– Det var noen på instagram istad som sa vi skulle komme til Bahrain, sier Martin.

– Studentersamfundet i Bahrain, liksom, legger Ola humoristisk til.

Til stor skuffelse for bahrainske Pom Poko-fans, har de ingen planer om å dra til Bahrain med det første, men de syntes musikken deres sin internasjonale spredning er en kul ting.

De påpeker at musikken er «mer britisk enn norsk», og at det er et større marked i Storbritannia for deres musikken enn i Norge.

– Det er kanskje Storbritannia vi har lyktes mest i, legger bassisten til.

Deres bandnavn, som er hentet fra en Studio Ghibli film, åpner for et kritisk spørsmål helt på tampen av intervjuet: hva er den beste Ghibli-filmen?

Ola nevner Chihiro og heksene som en av de beste og «vanskelig å slå.»

Navnet, Pom Poko, valgte de før de i det hele tatt hadde sett filmen. Heldigvis syntes de filmen var bra, og ifølge Ola den artigste. Martin har ikke sett så mange Studio Ghibli filmer:

– Jeg har sett mest på Emily In Paris i det siste.

Vi holder fingrene krysset for at Pom Poko returnerer til Samfundet med mer bråkete glad-musikk, heller før eller senere.

LES OGSÅ: – Runk meg til du kommer og la meg være

Powered by Labrador CMS