UKA-21:

Alan Walker kom til UKA

Gjennom konserten var det alltid liv i publikum, men Alan Walker var noe rusten på å få de med seg.

Publisert Sist oppdatert

Før Alan Walker kom opp på scenen varmet Coucheron opp publikum. Coucheron satt på få av sine egne låter og man fikk inntrykk av at det var gjort lite innsats fra hans side - man skulle mye heller ha satt på Sagtann sin lørdagsmiks. Fortsatt var ikke publikum særlig kravstore og da «Mango IPA» ble utført av selveste Mango IPA-fyren var publikum i ekstase.

Etter en pause, hvor scenen ble rigget om og folk kjøpte seg øl, dukket plutselig temaet til 20th Century Fox opp, og “START GAME” står i store bokstaver på en diger skjerm bak scenen. Sakte hører man hovedmelodien til “The Spectre” komme fra høyttalerne og Alan Walker går opp på scenen til stor applaus. Konserten er i gang.

Den store forskjellen mellom å høre på musikken hjemme og på konsert er showet fra scenen og livet blant publikum. Gjennom konserten var det alltid liv i publikum, men Alan Walker var noe rusten på å få de med seg. Dette løsnet opp etterhvert, men det er bare så mye som kan bli gjort fra bak et miksebord.

Det var til slutt lysshowet og pyroteknikken som virkelig løftet showet. Man fikk se alt fra lasere til flammer. Konfetti ble skutt ut i rommet så det festet seg lange remser ned fra taket, noe som ga en fin effekt da laserne fløy frem og tilbake over hodene våre. Pyroteknikken ble brukt gjennom hele konserten på en sparsommelig måte, slik at det aldri føltes for mye og det komplimenterte virkelig det som skjedde i musikken.

LES OGSÅ: UKEmenyen 2021: Ikke helt razz mat as

I tillegg til lysene og flammene, var det store skjermer bak som viste musikkvideo-lignende klipp og annen grafikk som tar sterk inspirasjon fra “gaming”-kulturen.

Alan Walker hadde tatt med seg en setliste med mange kjente låter, et par mindre kjente og noen som han lånte fra andre. Dette brukte han til stor effekt for å sette tempoet opp og ned gjennom konserten. Som forventet startet musikken med mye energi, men etterhvert roet det seg ned til nivået det pleier å ligge på i de innspilte låtene hans.

Den obligatoriske låten «Faded» var, som forventet, avslutningslåten og han hadde remixet denne låten på en fantastisk måte, som ga en god følelse da man gikk ut av konserten. Denne følelsen hadde nok vært enda bedre dersom han hadde gått for litt høyere gir på de to låtene før «Faded» også.

Sammenlignet med andre UKA arrangementer hadde denne konserten en stiv pris på 540 kr. For dette fikk man et DJ-sett man like gjerne kunne ha hørt fra spotify, og det som er igjen da er en altfor dyr tur på klubb med store skjermer og fete lys.

Powered by Labrador CMS