Anmeldelse

Bilde fra Festningen 2022

John Newman: En gledelig overraskelse

Med et forrykende show er briten lett å “elske igjen”.

Publisert

Den engelske produsenten og artisten gjorde stor suksess med landeplagen «Love me again» i 2013. Men med hjernesvulster på privaten og mest gjeste-samarbeid med større artister, har det ikke vært mye mer å høre fra briten. Det nærmeste vi har kommet Newman-navnet i populærmusikken i nyere tid er floppen «Embers» fra Eurovision Song Contest i 2019, som klarte å karre til seg hele null poeng. Heldigvis for John var det broren James Newman som sto for dette og ikke han selv. I tillegg annonserte briten i 2020 at han skulle ta en pause fra musikkindustrien på grunn av sin egen mentale helse, og sette solokarrieren totalt på pause.

Dermed er det overraskende at John Newman pryder årets Festningen-plakat, og jeg kjenner at det er muligens denne konserten jeg er mest spent på under hele helga da det store spørsmålet er; har John Newman mer i seg enn et one-hit-wonder? Svaret er et soleklart ja, selv om han også selv anerkjenner at «Love me again» fremdeles er kveldens midtpunkt. Fra øyeblikket Newman entrer scenen med et pang på bassdroppet til en remixet teaser-versjon av «Love me again» er det tydelig at vi har en real fest i vente.

Overraskende nok er det hovedsakelig et dj-sett vi får servert av briten, selv om han av og til veksler mellom å mikse og synge vokal på låtene sine. I tillegg til å ha det beste dj-settet til nå på Festningen, var det også flere hitlåter i arsenalet hans enn selv jeg husket. Både «Blame» med Calvin Harris, «If you really love me (how will i know)» med David Guetta og «Give me your love» med Sigala og Nile Rodgers slår an blant publikum og trekker flere og flere bort til hovedscenen.

Newman har også en solid energi bak pyroen og røykkanonene som er umulig å ikke smittes av. Om det hadde vært et tak her hadde han lett løftet det. Innimellom hans egne hitlåter får vi også remixer av blant annet «Sandstorm» av Darude og «You've got the love» av Florence and the machine som faller godt i smak. Sistnevnte er jeg derimot meget skuffet over publikums manglende allsang på. Skjerpings, Festningen. Etter Clean Bandit var dette likevel helt klart en herlig oppvekker og en deilig overraskelse.

Powered by Labrador CMS