Anmeldelse

Festningen: Dagny

Dagny opptrer igjen pent og profesjonelt – til tross for viltert publikum

Publisert

Med et smell åpner Dagny fem minutter tidligere enn planlagt showet sitt på en sjakkmønstret scene. Folk skriker av glede og innen få minutter har hun mengden med seg. De synger, danser, og kaster seg dessverre ukontrollert over alt de finner.

Dagnys vanlige show blir denne gangen fyrt opp med pyro som kommer fra fronten av scenen i takt med musikken. Etter noen sterke danselåter, finner gitaristen fram en benk i samme sjakkmønsterdesign som vrenger hele scenen, der Dagny presenterer «pretty» sammen med backup-vokalist Monica Rennan Hjelle. Hvorfor hun ikke kunne hente Astrid S opp på scenen, som hun skrev låten med, er nok en organisatorisk greie. Astrid S, headliner på fredagen, er kanskje ikke enda i Trondheim.

Senere da Dagny begynte å synge «wearing nothing» tok gitaristen av seg den øverste delen av overallen sin og lyset ble rødt. Låtene blir midlertidig roligere før hun til slutt presenterer noen av sine mest kjente låter for å få alle festivalgjengere inn igjen i båten.

Mot siste låt har publikummerne blitt gærne. Dytting av folk skjer hele tiden, men en stor bølge av folk fikk det ytre gjerdet til å falle ned. Som nest siste artist på fredagen leverte Tromsøværingen et godt og greit show uten lyte, men publikummet burde fått kjeft for oppførselen sin.

Powered by Labrador CMS