Samfundetleder

Du eier Samfundet

Hei, du! Du vet det røde plastkortet du har, det med et halvdårlig bilde, som gir deg rabatt på øl, konserter og gratis inngang på Samfundet? Medlemskortet ditt.

Publisert Sist oppdatert

Å kjøpe seg et medlemskap på Samfundet er ofte noe som skjer i starten av fadderukene, for man skal jo gjerne innom Huset flere av de festfylte dagene. Og da vil litt rabatt og gratis inngang være kjekt å ha.

Men husker du at du er medlem, ikke bare en besøkende med rabattkupong? Det er kanskje ikke så lett å vite når man nettopp har kjøpt det og dette er den eneste funksjonen man har testet ut. Men det å være medlem på Samfundet betyr noe mer.

Jeg liker å tenke på det som at alle vi som er medlemmer eier hver vår lille del av Samfundet, nesten som aksjer. Vi har alle investert penger i det rare, røde bygget og alt det inneholder. Og selv om det heldigvis ikke er helt som aksjer, og vi verken tjener eller taper penger om det går godt eller dårlig (eller kan føre til problemer om du er minister), så har du stemmerett på lik linje med alle andre med medlemskap. Du kan være med på å bestemme hvordan Samfundet skal gjøre ting, hvem som skal lede det hele og hva vi skal stå for. Du eier en del av Samfundet.

LES OGSÅ:  I år skal jeg være flink

Du kan stille forslag til saker Samfundet skal mene noe om, det som blir kalt et resolusjonsforslag. Du kan foreslå at Samfundet skal gi penger til en sak du bryr deg om gjennom kampfondet. Du kan stille til leder eller stille en leder til veggs. Du kan stille spørsmål, du kan prøve å besvare dem eller bare lytte.

Studentersamfundet i Trondhjem er en medlemsorganisasjon med cirka 17 000 medlemmer. Alle sammen med én stemme hver, ingen stemme tyngre enn den andre. Men til sammen kan vi rope høyt og være en tydelig stemme, enten det handler om tull og tøys eller noe blodalvorlig.

Du er medlem, en del av Samfundet. Og akkurat som i samfunnet utenfor de røde veggene har du en stemmerett som jeg oppfordrer deg til å være bevisst på og bruke.

LES OGSÅ:  Har vi gitt opp på språket vårt?

Powered by Labrador CMS