Samfundetleder:

Klimahysteri og fotballstreik – si din mening som medlem

Studentersamfundet åpner dørene. Bli med på høsten der alt skjer.

Publisert

Hei student!

Har du kommet til Trondheim for første gang? Er du fullt i gang med å flytte inn i ny hybel med venner du møtte i fjor? Eller er du tilbake for en siste runde i ringen, med bachelor- eller masteroppgave? Et nytt studieår gir nye muligheter for alle, og denne gangen er det ekstra grunn til å være optimistisk. Så om du kommer hit som student for første gang eller for siste: Kjære student, velkommen hjem.

Man har sagt det før, men nå, nå er det på tide å åpne opp igjen. Vi har allerede begynt å fylle Studentersamfundet med konserter og fester, og snart følger debatter, politikk og filmkveld. I året som kommer skal vi drive studentradio, sette opp teater, holde orkesterkonserter og legge grunnsteinen til et 4000 kvadratmeters tilbygg til Samfundet. Med det realiserer vi en studentdrøm planlagt siden 1953! Men du er ikke nødt til å vente. Tar du turen innom allerede i kveld vil du møte et studenthus fullt av liv, latter og sang.

Og det er grunn til å være optimistisk. Regjeringen varsler at det vil være full gjenåpning ved utgangen av september, og da skal vi stå klare. Vi stabler i stand Norges største kulturfestival UKA i oktober, og studentene vil være med å gjenåpne ikke bare Studentersamfundet, men også byen og landet.

Jeg håper du vil være med å skape det eventyret som lever i veggene på Samfundet. Et medlemskap her er mer enn bare et rabattkort på konserter og øl. Du blir en del av et 111 år gammelt fellesskap bygget på engasjement og begerklang. Og som medlem får du være med å bestemme hva studentene skal mene og jobbe for.

I året som har vært har medlemmene av Samfundet lagt press på politikere og fått fremskyndet vaksiner for byens studenter. Medlemmene har deltatt i klimastreiken og valgt å boikotte VM i Qatar. Er du enig? Er du uenig? Som medlem er du med på å ta avgjørelsen.

Du har en fantastisk tid foran deg i året som kommer, og min oppfordring er: Bli med! Så håper jeg å møte deg her, i vår alles store stue.

Powered by Labrador CMS