Samfundetleder

«Høiskolen vil gjøre dere til studerende, vi, Samfundet, vil dere aldri høre noe fra»

Slik blir kanskje Samfundets slagord til de nye studentene, nå som NTNU legger opp til nok en runde med digital immatrikulering, «fordi det er det studentene ønsker».

Publisert Sist oppdatert

I høst var vi for andre gang med på digital immatrikulering ved NTNU. Høsten 2022 skal løsningen videreføres. NTNU forklarer at studentene selv ønsker dette. La meg videreformidle Studentersamfundets offisielle mening om dette: Nei! Det suger.

Samfundet og UKA ønsker ikke digital immatrikulering, og dette er vi ikke alene om. ISFiT vil ikke ha denne løsningen, og heller ikke NTNU sitt eget studentting. Da lurer jeg på hvilke studenter NTNU referer til som er så begeistret for dette.

LES OGSÅ: Heller ikke Under Duskens nestleder er begeistret for planene om digital immatrikulering

I sommer tok jeg og daværende UKEsjef Max Meinich kontakt med NTNU flere ganger i fortvilelse over deres nyvalgte retning. Ingen av oss hadde sett for oss at de ved høstens immatrikulering plutselig skulle kaste ut frivilligheten. Men beskjeden var nettopp det: Immatrikuleringen hadde ikke lenger plass til studentorganisasjonene. Etter mye om og men fikk studentforeninger komme med en ett minutt lang hilsen på Innsida.

Mitt inntrykk er at det vil bli gjort endringer til neste immatrikulering. Kanskje får studentorganisasjonene til og med være med på strømmefesten på ett eller annet vis. Ikke helt det samme som å stå på Frimerket med ti tusen mennesker.

En annen digital løsning vil fortsatt kun være et (litt bedre) plaster på et brukket ben. Det vil aldri bli det samme som å møte folk fysisk og dra dem med på moroa og engasjementet.

LES OGSÅ: – Noe er ikke helt som det skal være på sykepleierstudiet

Med et mål om å gjøre det likt i alle byer, har man endt opp med å gjøre det like kjipt for alle. Selvsagt har Ålesund Studentsamfunn og HUSET i Gjøvik masse å tjene på å møte sine studenter fysisk, akkurat som oss.

Jeg ser ingen studenter rundt meg som ønsker en digital løsning. Det jeg ser er at NTNU har funnet en kjekk måte å slippe kostnadene og de praktiske utfordringer som følger med fysiske arrangement. Denne immatrikuleringen er en seier for administrasjonen, ikke studentene.

Powered by Labrador CMS