Studentkost
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
Mor og far har endelig tatt turen opp til Trondheim for å forsikre seg om at studenten deres har levelige mengder dopapir og håndsåpe. Da gjelder det å skåre voksenpoeng og vise frem overlevelsesferdighetene.
Med hjemmelagde lammeboller fra tre ulike kulturer har man endelig mulighet til å rykke opp fra barnebordet til en fortjent plass blant de voksne. Og ikke nok med det, maten er til og med laget av råvarer i sesong.
Høst i Norge gir nemlig gode muligheter for vann i munn når det kommer til mat laget av sesongvarer. I disse tider spres lukten av fårikål som ild i tørt gress i Trondheims gater, men som unge lovende studenter er vi pliktige til å tenke annerledes.
Du kan derfor slenge deg på resten av saueflokken, eller så kan du ta lam til nye høyder med inspirasjon fra flere ulike land.
Så når pappas bankkort først har tatt turen, bruk det smart og unn dere en kulinarisk opplevelse. Det finnes ikke én familie som ikke knytter bånd over litt bollerulling. Og det beste: Alle oppskriftene tar utgangspunkt i en universell base.
Related articles
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.
-
Lyche-følelsen hjemme
Gikk du glipp av «New Delhi Helg» på Lyche? Her er de indiske dessertene som et plaster på såret.
-
Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Den beste måten å oppleve en film på er gjennom mat. Istedenfor å økonomisk ruinere deg på kulinarisk kino, vil disse rettene få din matglade motor til å brøle.
-
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.