Samfundetleder:

Et viktig semester for studentenes stemme

Samfundet er et sted for fest og moro, men også et sted der du både kan bli utfordret og være med på å kjempe studentenes sak. Som studenter må vi stå sammen for det vi mener er viktig!

Publisert

Et nytt år og et nytt semester er i gang. For mange av oss betyr dette at vi må sette oss inn i nye emner og komme inn i hverdagen igjen. Men det betyr også at det er mye å glede seg til: nye konserter, å se studievenner igjen etter juleferien og spenningen rundt alt som kan skje det kommende året.

På Samfundet vil det si et semester fylt med temafester, foredrag og debatter. Et nytt semester hvor Det runde røde skal fylles med festglade og engasjerte studenter. Enda flere skal kjenne på det enorme studentfellesskapet vi har i Trondheim, et felleskap der vi både samles til fest og for å snakke sammen, utfordre hverandre, diskutere og jobbe for saker vi synes er viktig.

For Samfundet er ikke bare et sted for å drikke pils og dra på konserter, det er også en medlemsorganisasjon. Det vil si at du som student eier en liten del av Samfundet sammen med resten av Student-Trondheim. Dette semesteret vil det være mange muligheter til å bruke din stemme som én av eierne av Samfundet. For ved å bestå av hele 16 000 medlemmer har vi en reell makt til å vise hva vi studenter mener og til å bidra til endringer i samfunnet.

Dette semesteret kommer Samfundet til å ta opp både vanskelige saker, viktige saker, saker som angår oss som studenter og saker som angår oss som en del av et verdenssamfunn. Er du dritt lei av å bo i en altfor dyr leilighet med utleiere som ikke tar ansvar for vedlikehold? Synes du det er provoserende at Atb setter opp busspriser som allerede er alt for dyre for studenter med dårlig råd? Kom på et Samfundsmøte og si din mening.

LES OGSÅ: Nå øker bussprisene

Dette semesteret skal vi diskutere hvordan vi kan bli enda mer demokratisk så du som medlem får enda større påvirkningskraft. Vi skal også diskutere store og vanskelige temaer som rasisme i Norge og regulering av big data. Vi skal diskutere hvordan det kan ha seg at store nasjoner som Kina har fått så mye makt over resten av verden, hvorfor noen europeiske land går i en høyreekstrem retning og hvilken rolle Norge har i å bekjempe vår tids største utfordring: klimakrisen.

Som medlem har du mulighet til å komme på Samfundsmøte hver lørdag, si hva du mener, få nye perspektiver på interessante temaer og bruke din makt som student og medlem til å påvirke samfunnet rundt oss. Ved å stå sammen som studenter kan vi både utvikle oss selv, dele tanker med hverandre og mobilisere for å skape endring. Studenter har alltid vært de første til å ta opp nye løsninger og komme med nye perspektiver, og det skal vi også gjøre dette semesteret.

Una Onsrud er tidligere medlem av Studentmediene i Trondheim.

LES OGSÅ: Begynte som ingeniørstudent, endte opp som Samfundetleder

Powered by Labrador CMS