Studentkost
Verdens beste burger
Her får du en burgeroppskrift som får Superhero Burger til å skjelve i buksa.
Hjemmelaget hamburger er overraskende raskt og enkelt å lage. Det skal heller ikke så mye til før det du disker opp hjemme, kan måle seg med restaurant-burgeren.
Bruken av ciabattabrød i stedet for vanlig burgerbrød er noe jeg selv var skeptisk til før jeg prøvde det. Nå lages ingen burger uten. I tillegg deles den hemmelige dressingen som har blitt smaksperfeksjonert over mange år. Er det verdens beste burgerdressing? Ja.
Sånn gjør du
1. Legg ciabattabrødene i ovnen og følg anvisning på pakken.
2. Bland kjøttdeig, pepper, salt og vann i en bolle. Bland godt sammen og form til like store baller.
3. Ha smøret i en stekepanne og brun det. Legg så ballene i pannen og press dem flate med en stekespade. Stekes på middels høy varme.
4. Bruk steketiden til å lage dressingen. Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper etter ønske.
5. Gjør klar tilbehøret og legg cheddarosten på burgerne når de nærmer seg ferdig.
6. Til slutt skal det hele settes sammen. Her er struktur viktig for å bygge en standhaftig konstruksjon. Prøv deg litt frem, og husk å være raus med sausen!
LES FLERE MATSPALTER: Kjøleskapsgrøt
Related articles
-
Øl-vott til påskelekene
Sol, raske briller, afterski og ikke minst påskeferien nærmer seg med stormskritt.
-
Hvordan arrangere middagsselskap
Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.
-
Lag en mocktailfest
Er alkoholkjøret blitt for hardt frem mot eksamenstiden? Eller har du tenkt at det kanskje hadde vært godt med en drink som ikke du angrer på dagen derpå? Frykt ikke – her er fire vidunderlige alkoholfrie drinker som du kan lage selv.
-
Velkommen til gresk aften
Gode lukter og smaker er rett rundt hjørnet.
-
Stor Lyche når ramen står på menyen
Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!
-
Seigt, søtt og salt: En kjærlighetserklæring til bagelen
Fra egen fagforening til masseprodusert favoritt. Dette er bagelenes lange reise til mitt kjøkken.