Disse artistene vil herje i 2024

Fremtiden har aldri vært mer uforutsigbar. Likevel drister Under Duskens musikkredaksjon seg til å predikere at 2024 vil være et bra år for musikken. Dette er artistene du bør følge med på det kommende året.

Publisert

Of All Things 

I fjor ble bergensbandet Of All Things gjenfødt i ny drakt, som kler dem svært godt. De ga ut låta «Are You Over It?» i høst. En kraftfull og energisk indierocklåt med en meloditeft som gjør at låta spikrer seg i hjernebarken fra første lytting. For Of All Things braker 2024 løs med Trondheim Calling i februar, hvor undertegnede kommer til å befinne seg midt på dansegulvet, syngende med til stemmen svikter. 

- Simon Torsvik Thingnes

Bo Milli

Stjerneskuddet Bo Milli har for alvor begynt å gjøre seg bemerket i det norske musikkmiljøet, og 2024 blir året man må henge seg på før det tar fullstendig av. Med Making Friends EP slapp den bergensbaserte artisten en gavepakke til alle indieelskere. Tekstene er like såre som humoristiske og drives frem av energiske basslinjer og vrengte gitarer. Med en Tyskland-turné i bagasjen fra fjoråret er det liten tvil om at en Bo Millikonsert nær deg er noe du bør prioritere i året som kommer.

- Simon Torsvik Thingnes

Niontay

Rapperen Niontay fra Brooklyn har i løpet av 2023 vist seg å være et lovende og interessant navn. Med albumet Niontays Inferno (bonuspoeng for Alighieri referanse) og EP-en Demon Muppy har han vist seg som en kreativ stemme med rapp-fleksibilitet omkranset av et detroitsk lydbilde. Låten «Thank Allah» fra Niontays Inferno er en av de fetelse låtene fra fjoråret, og på låten «Real Hiphop» hentet fra hans nyeste EP har Niontay fått vers fra MIKE og Earl Sweatshirt. Med slike co-signs og låter vil 2024 utvilsomt være et stort år for Niontay.

- Mats Fosdahl

HiTech

Artistene som har gitt denne skribenten mest glede i 2023, er utvilsomt HiTech, ghettotech-magikerne som har perfeksjonert kunsten å ha det gøy. Til tross for at. guttene ikke er splitter nye i musikkverden, virker det som at 2023 har vært året de har virkelig bevist sitt potensial. Albumet DÉTWAT var en stor kritisk suksess, med høye plasseringer på flere lister, deriblant på topplisten av den avisen du leser nå. Gruppen så seg dessverre nødt til å fjerne albumet fra strømmetjenester etter grove anklager mot deres distributør, men lovet musikkens retur til internett med en ny distributør. I februar kommer guttene til selveste Norge og inntar BLÅ i Oslo for en svett danseøkt.

- Mats Fosdahl

redveil

19-åringen har på kort tid blitt ett av de mest lovende navnene i rapmiljøet, noe som definitivt har blitt lagt merke til. Da låten «Drown» med Donte Thomas og D’mari Harris fra 2020 ble cosignet av ingen ringere enn Tyler, The Creator, fikk mange øynene opp for Maryland-gutten. Blant dem var JID og Denzel Curry, som skyndte seg med å få ham cosignet. Denzel lot seg imponere i så stor grad at redveil fikk være oppvarmer på Melt My Eyez-turneen hans i 2022. Heller ikke i 2023 viste redveil noen tegn til å sakke ned, og EP-en Playing w/ Fire fra ifjor demonstrerte den herlige flowen som har blitt hans varemerke. Det blir altså svært spennende å se hva 2024 bringer for redveil.

- Martin Holst Lindheim

LES OGSÅ: De beste stedene å dra på kviss i Trondheim.

Third Attempt

Askergutten Torje Fagertun Spilde slo for alvor gjennom med singelen «Shoreline» i 2018, en funky og leken houselåt i klassisk Oslo-disco-stil. Siden det har han ikke sett seg tilbake, og albumet Momentary Bliss fra i fjor samt. singler som «Love Star» beviser at 2023 har vært et bra år for Third Attempt. Med inspirasjoner som Røyksopp, Todd Terje, J Dilla og Four Tet lager Torje avslappende musikk som låter fløyelsmykt for øret, samtidig som det er så fengende at du knapt kan sitte stille. Third Attempt sparker i gang 2024 i januar sammen med Anders Hajem på Storgata 26 i Oslo, der han varter opp med et nedpå og dansbart DJ-sett.

- Martin Holst Lindheim

nonne

Det finnes fortsatt band som spiller psych-rock som vet å denge løs på gitar og tromme istedenfor kompisene sine. Tromsøbaserte nonne er ett av disse og debuterte i fjor med albumet Omf!. Med teft for suggerende bassmotiv og transeinduserende melodilinjer markerte duoen seg blant 2023s mest spennende innslag på den norske alternative rockescenen og fikk en fortjent plass på redaksjonens årlige albumkåring. Om ikke det var nok, synger gutta på norsk, noe som ikke bare er velkomment, men etterlengtet hva gjelder denne type musikk i Norge. I tillegg har bandet et rykte for å spille heidundrande konserter. nonne er med andre ord et band du bør unne deg i musikkåret 2024!

- Simen Almaas

 LES OGSÅ: Studentkollektiv + småbarnsfamilie = sant.

Powered by Labrador CMS