De beste stedene å dra på kviss i Trondheim

Juleferien er over, og tiden for forelesning, pasta og pesto er i gang for fullt. Trenger du og dine venner et avbrekk fra den tøffe studenthverdagen? Her er fem steder du kan dra på kviss i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Ladejarlen

Med sitt lune lokale og hyggelige betjening er denne perlen av en gastropub varmt å anbefale. Kvissen arrangeres hver onsdag klokken 20, og er delt opp i tre deler: ti spørsmål om allmennkunnskap, ti spørsmål om mat og drikke, og det hele avsluttes med en musikkviss der du kan tjene opp en hel del poeng dersom du er god på årstall. Spørsmålene er varierte og ikke for vanskelige. Kvissmasteren sjarmerte i senk, og selv om det til tider var vanskelig å skjønne hva han faktisk spurte om, hjalp det at tyrkerne i baren var i godt humør og festlige. Det er den hyggelige betjeningen, det lune lokalet og den gode stemningen i lokalet som veier opp for de noe stive prisene. For ja, hundre kroner for en pils er dyrt, men om du er god i kviss, har du muligheten til å vinne gastropubens helt egne tindvedstekte dessertpizza. Og ja, jeg kan bekrefte at den var god!

Døgnvill Burger

I 2023 ble det arrangert kviss på Døgnvill hver tirsdag klokken 21, bestående av en allmenndel og en musikkviss. Dette var ingen «nybegynnerkviss», men atmosfæren var god og kvissmasteren er underholdende og morsom. Dessverre har Døgnvill meldt oppbud, og det blir derfor ikke arrangert kviss der i år. Hvor kvisspilsen og kvisskyllingvingene har tatt veien, er uvisst for dusken, men det vi vet, er at den underholdende kvissmasteren nå holder kviss på WorkWork på samme dag til samme tid.

Sing Sing

Det bør ikke komme som en overraskelse at kvissen på Sing Sing er en musikkviss. Annenhver onsdag klokken 19 varter karaokestedet opp med en spennende multimediakviss om både ny og gammel musikk. Om du og dine venner har god koll på det som skjer og har skjedd i musikkverden, og dere ønsker å vinne en time gratis karaoke, er dette definitivt stedet å dra. I et fargerikt lokale med amerikansk preg finner du hyggelige bartendere og kvissmaster, samt pils til 89 kroner med studentrabatt. Blant dine motstandere finner du alt fra rutinerte kvissere til franske utvekslingsstudenter som tipper at låten alltid er «Baby» av Justin Bieber.

Bror

Dersom du ønsker å konkurrere med eliten, er Bror stedet du må gå. Her får du bryne deg på snevre spørsmål om Monsens reiser i Canada, lamaer og Disney før 2000-tallet. Her får du altså en skikkelig utfordring, møte kvissveteraner og pils til 75 kroner. Hver onsdag klokken 19 kan du delta og samle opp poeng over et helt semester og det laget som taper gjeldende uke, får velge én av de seks kategoriene til neste uke. Vi valgte temaet russelåter, og tanken på at det neste uke kom til å sitte flere lag med kvissveteraner som skulle tippe hvem som har laget «Haien kommer» eller hvilket år «Domen» kom ut, gjorde deltakelsen i seg selv verdt det.

Samfundet

Hver tirsdag arrangeres det kviss på Edgar, og nå som året og semesteret er i gang for fullt, ville jeg anbefalt å samle dine smarteste venner for å delta fast ut semesteret. Dere kan nemlig samle opp en hel del poeng og vinne en stor premie på slutten av semesteret. Eller så kan du ta med noen gode venner når kalenderne deres endelig samkjøres og dere kan møtes for å nyte milkshake, kake eller pils og ta inn varmen fra den gode atmosfæren på Edgar. Er dere heldige, vinner dere kanskje en Lycheburger. Spørsmålene er noe vanskelige, og nivået på noen av lagene er skyhøyt, så om du har mulighet til å «toppe» laget, ville jeg gjort det. Kvissen starter klokken 19, men her blir det fort fullt, så vær tidlig ute for å sikre dere plass! Men fortvil ikke dersom dere skulle være så uheldige å ikke få plass på tirsdagskvissen; det arrangeres også musikkviss i det samme lokalet til samme klokkeslett på fredager.

 LES OGSÅ:  Realistiske nyttårsforsett for studenter

Powered by Labrador CMS