
Studentkost
Christians spesial
Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.
Nå har mørket og kulden kommet til Trondheim. Med disse deilige smakene fra andre land vil dagen bli lysere, og varmen kan kjennes på kroppen. Her får du en middag som er billig, en fryd for smaksløkene og kan lages av det meste. Råvarene du kan bruke, er uendelige, så ikke la deg begrense til kun disse ingrediensene.
Gir to porsjoner, men veldig lett å doble, og tar bare en halvtime! Da har du en finfin lunsj til neste studiedag.
Fremgangsmåte
1. Kok risen etter anvisning på pakken. Helst dagen før, slik at risen blir tørrere.
2. Skjær skinken i terninger, kutt gulrøtter i tynne skiver og hakk løken. Hvis du hater å kutte løk, få en snill romkamerat til å gjøre det for deg.
3. Stek gulrøtter, løk, skinke og mais i litt olje.
4. Legg blandingen til side.
5. Stek risen alene i olje. Her er det mulig å legge til to lett vispede egg hvis du ønsker litt mer proteiner.
6. Hiv grønnsakene og skinken oppi pannen, og bland alt sammen.
7. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Om du har en annen digg saus, er det bare å slenge den oppi.
8. Server med en liten limebåt som garnityr, som du skviser over for litt forfriskende syre.
LES OGSÅ:
Related articles
-
Biff bearnés med trøfler og pils
Er du lei av at Under Duskens matspaltister reduserer deg til en fattig student med dårlig tid? Her får du dyr, digg mat som tar lang tid å lage. Fordi du fortjener det.
-
Hvit lompelasagne med kylling
Lompelasagnen er den perfekte restemiddagen for en hektisk hverdag.
-
Farmors pavlova
17. mai nærmer seg og er her fortere enn man tror. Pavlova er en passende, enkel og billig kake til nasjonaldagen.
-
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
-
Helt bananas!
Her er et enkelt bananbrød for å slukke søtsuget ditt.
-
Kremet pasta med fisk og fennikel
Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.