Studentkost
Christians spesial
Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.
Nå har mørket og kulden kommet til Trondheim. Med disse deilige smakene fra andre land vil dagen bli lysere, og varmen kan kjennes på kroppen. Her får du en middag som er billig, en fryd for smaksløkene og kan lages av det meste. Råvarene du kan bruke, er uendelige, så ikke la deg begrense til kun disse ingrediensene.
Gir to porsjoner, men veldig lett å doble, og tar bare en halvtime! Da har du en finfin lunsj til neste studiedag.
Fremgangsmåte
1. Kok risen etter anvisning på pakken. Helst dagen før, slik at risen blir tørrere.
2. Skjær skinken i terninger, kutt gulrøtter i tynne skiver og hakk løken. Hvis du hater å kutte løk, få en snill romkamerat til å gjøre det for deg.
3. Stek gulrøtter, løk, skinke og mais i litt olje.
4. Legg blandingen til side.
5. Stek risen alene i olje. Her er det mulig å legge til to lett vispede egg hvis du ønsker litt mer proteiner.
6. Hiv grønnsakene og skinken oppi pannen, og bland alt sammen.
7. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Om du har en annen digg saus, er det bare å slenge den oppi.
8. Server med en liten limebåt som garnityr, som du skviser over for litt forfriskende syre.
LES OGSÅ:
Related articles
-
Spiselig kultur på Lyche
Under UKA kunne man lære seg surdeigskunsten fra Trondheims egne Kulturgutta. De deler videre hemmeligheten bak den urgamle brødbakingsmetoden.
-
Savoring simplicity: The art of Italian cooking across borders
Food is one of the most tangible ways culture travels. Exchange students often bring their culinary traditions with them, turning shared meals into moments of cultural exchange.
-
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.