Oppskrift:
Bibimbap til bords
Bibimbap har gradvis blitt en mathallslager over hele landet. Imponer med denne studentvennlige versjonen av den koreanske retten.
Bibimbap, som grovt oversatt kan kalles blandet ris, er en utmerket måte å bruke opp grønnsaksrester på. I en mer autentisk bibimbap brukes gjerne koreanske tradisjonsretter som salat laget av daikonreddik. Denne oppskriften er i stor grad tilpasset hva som lå i mitt kjøleskap. Nøl derfor ikke med å gjøre din egen vri på oppskriften, både med hensyn til mengde og innhold. Ingredienser som gochujang og sesamolje fås kjøpt i de fleste internasjonale matbutikker. Det samme gjelder tofu og østerssopp, om du ønsker å betale litt mindre for dem. Tofuen kan lett erstattes med kjøtt. Oppskriften gir cirka tre–fire porsjoner.
Framgangsmåte:
1. Kok opp risen som anvist på pakken.
2. Skjær gulrøttene i tynne staver og stek dem tre til fire minutter i nøytral olje.
3. Skjær squash og sopp i tynne skiver, og stek dem i to til tre minutter i nøytral olje hver for seg.
4. Varm opp spinat i ett til to minutter. Gjør det samme med bønnespirene.
5. Kutt tofu i terninger og stek i tre til fire minutter i sesamolje.
6. Tilsett bønnespirene til kokende vann og la dem koke i cirka ett minutt.
7. Rist sesamfrø i en panne i ett til to minutter.
8. Lag sausen ved å finhakke hvitløk og blande sammen alle ingrediensene.
9. Når risen er ferdig, legg en porsjon i bunnen av fire skåler og fordel grønnsakene oppå risen.
10. Stek eggene. Ønsker du en mer rennende eggeplomme, beregn tre til fem minutter uten lokk på stekepannen. Ønsker du en mer fast plomme, beregn seks til syv minutter og legg gjerne et lokk over.
11. Rist en liten håndfull sesamfrø ved å steke dem på middels til høy varme i tre til fire minutter.
12. Legg et egg på toppen av grønnsakene i hver skål og fordel saus og ristede sesamfrø oppå.
13. Nyt!
Related articles
-
Spiselig kultur på Lyche
Under UKA kunne man lære seg surdeigskunsten fra Trondheims egne Kulturgutta. De deler videre hemmeligheten bak den urgamle brødbakingsmetoden.
-
Savoring simplicity: The art of Italian cooking across borders
Food is one of the most tangible ways culture travels. Exchange students often bring their culinary traditions with them, turning shared meals into moments of cultural exchange.
-
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.