![Eplepai med personlighet](https://image.underdusken.no/305549.webp?imageId=305549&width=960&height=548&format=jpg)
Studentkost
Eplepai med personlighet
Når høsten kommer og du har lyst på noe søtt, er denne varme paien perfekt. Vil du gjøre den enda søtere, kan du ha vaniljeis til.
Pai er overraskende lett å lage og det klassiske paiskallet kan fylles med nesten hva som helst av ingredienser. Til denne oppskriften fylles paiskallet med epler, sukker og kanel for å skape en klassisk søt pai som tar litt over to timer å lage.
Fremgangsmåte:
1. Først lager du paiskallet. Kna sammen like mengder mel, melis, smør og ha i ett egg. Deretter setter du paideigen inn i kjøleskapet og lar den stå der i én time.
2. Start med å smelte smøret i en kjele. Når smøret har smeltet, rører du inn mel.
3. Rør inn vann, hvitt og brunt sukker og kanel. Kok opp, og fjern deretter kjelen fra plata og sett den til sides.
4. Deretter skreller du eplene og skjærer dem i tynne skiver.
5. Fordel mesteparten av paideigen i en paiform, men la 1⁄4 være igjen. Dette skal brukes til å lage pailokket.
6. Nå skal vi fylle paien. Fordel epleskivene utover i paibunnen. Hell deretter paifyllet fra kjelen over eplene.
7. Med resten av paideigen lager du åtte strimler som skal legges som et lokk på toppen av paien. Legg deigstrimlene i et rutemønster over fyllet.
8. Stek paien på 180 grader i omtrent én time.
Related articles
-
Hvordan arrangere middagsselskap
Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.
-
Lag en mocktailfest
Er alkoholkjøret blitt for hardt frem mot eksamenstiden? Eller har du tenkt at det kanskje hadde vært godt med en drink som ikke du angrer på dagen derpå? Frykt ikke – her er fire vidunderlige alkoholfrie drinker som du kan lage selv.
-
Velkommen til gresk aften
Gode lukter og smaker er rett rundt hjørnet.
-
Stor Lyche når ramen står på menyen
Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!
-
Seigt, søtt og salt: En kjærlighetserklæring til bagelen
Fra egen fagforening til masseprodusert favoritt. Dette er bagelenes lange reise til mitt kjøkken.
-
Studentsikker smørbrødklassiker
Er du lei av timevis på kjøkkenet og fet julemat? Denne oppskriften er like fet, men i det minste rask.