
Oppskrift
Lettvint linsegryte på 15 minutter
Denne linsegryta er kjempegod og lager så og si seg selv.
Jeg er veldig glad i matretter som er enkle, tar kort tid å lage og har billige ingredienser. Denne linsegryta fikk jeg fra en venninne som fant den på nett. Originalen er å finne i boka En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren. Jeg kan hvert fall bekrefte at den er skikkelig digg.
Antall porsjoner: 3
Framgangsmåte:
1. Start med å varme olje i en kjele. Stek løk og hvitløk til den er blank. Tilsett så curry paste, og rør godt inn.
2. Ha deretter i tomater, kokosmelk og den knuste buljongterningen. La koke i cirka fem minutter. Rør om så ikke melken svir seg.
3. Mot slutten av koketiden tilsetter du linser og spinat. Rør om av og til. Bruker du frossen spinat, tilsetter du dette litt tidligere i prosessen.
4. Server med rømme, bladpersille og chilliflak. Retten kan også serveres med ris. Det er godt med pitabrød eller nan ved siden av også.
Related articles
-
Lyche-følelsen hjemme
Gikk du glipp av «New Delhi Helg» på Lyche? Her er de indiske dessertene som et plaster på såret.
-
Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Den beste måten å oppleve en film på er gjennom mat. Istedenfor å økonomisk ruinere deg på kulinarisk kino, vil disse rettene få din matglade motor til å brøle.
-
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.
-
Veien til hjertet er gjennom magen
Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.
-
Veganuar for ikke-veganere
Det er mange gode grunner til å spise mindre kjøtt. Her er noen tips til hvordan du kan lage vegetar- og veganretter fulle av umami.
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.