TØMMER SKÅLEN: Godt i munnen og kommer til å bli slurpet helt ned til bunnen.

Studentkost

Stor Lyche når ramen står på menyen

Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!

Publisert

I denne utgaven kommer oppskriften fra kokkene på Lyche heller enn hobbyamatørene i Under Dusken. Ramen er Japans svar på lapskaus, hvor man tilsetter det man vil ha, og Lyche klarer å gjøre det til et godt måltid. Matspalten har allerede skrevet om hvordan opplevelsen av nudler, egg og 80 liter kraft på Lyche faktisk var. 

Ramenhelg på Lyche er dessverre over for denne gang, men dersom du ikke fikk det med deg, eller ikke fikk plass, bør du prøve å lage disse selv. Denne ramenen er vel verdt arbeidet. Matspalten utfordrer deg til å lage bedre ramen enn det Lyche klarte! Tar du den? 

For oppskriften på Lyches hjemmelagde nudler og kyllingkraft kan du besøke underdusken.no. Her kan du også lese om hvordan opplevelsen av nudler, egg og 80 liter kraft på Lyche var. 

Ramen

Ingredienser

3 ss shio tare, eller en annen kraftig smaksforsterkning 

SLURP SLURP: Hjemmelagde nudler smaker best til ramen.

2 dl kyllingkraft eller buljong 

1 ss vårløk- og ingefærolje 

1 soyaegg 

2 nori-ark 

1 vårløk eller blansjert pak choi 

1 langtidsstekt tomat. 

1 ss svarte sesamfrø

Fremgangsmåte 

1. Fyll en bolle med varmt vann og la den bli gjennomvarm; var. ramen er en rett som må nytes fersk og varm. 

2. Kok opp kyllingkraften. 

KRAFTIG: Et godt måltid på fyldig kraft.

3. Kok opp vann. 

4. Hell ut vannet fra skålen, og ha shio tare og vårløk- og ingefærolje i den varme skålen. 

5. Ha nudlene i en sil og senk silen ned i det kokende vannet. 

6. Kok i ett minutt mens du regelmessig passer på at de ikke kleber seg sammen. 

7. Ha kraften i skålen før nudlene er klare. 

8. Ta ut nudlene og rist av vannet. 

9. Legg dem i skålen og rør rundt. 

10. Kjør på med soyaegg, nori-ark, vårløk, langtidsstekt tomat og sesamfrø.

Soyaegg ingredienser

ingredienser

1 romtemperert egg 

1,5 ss soyasaus 

1,5 ss mirin 

Is til avkjøling

Langtidsstekte tomater

EVIGHET: For de som tåler egg, er dette et fint tidsfordriv.

Fremgangsmåte

1. Kok egget i 7 minutter, og legg det i et isbad i 15 minutter. 

2. Skrell egget, legg det i en beholder og dekk det med vann. 

3. Hell i mirin og soyasaus i beholderen. 

4. La egget stå i kjøleskapet i lake i to dager.

Langtidsstekte tomater 

TOMAT: Hvis du stirrer på bollen til venstre, vil du se toppen av en langtidsstekt tomat.

Ingredienser

1 tomat 

1 ss olivenolje 

En klype salt 

En klype pepper  

Fremgangsmåte

1. Kutt av enden på tomatene. 

2. Kutt tomatene i tre like brede skiver. 

3. Dryss olivenolje, salt og pepper over skivene. 

4. Legg tomatskivene på et stekebrett og pensle olje på skivene. 

5. Stek i tre timer på 110 grader.

Vårløk- og ingefærolje

Ingredienser

USYNLIGE SKATTER: Nedi bollen er det olje.

1 liter nøytral olje 

200 g ingefær 

4 stk vårløk 

3 stk hvitløk 

1 ss fennikelfrø

Fremgangsmåte 

1. Kutt ingefær og hvitløk i skiver, samt vårløk i tommellange deler. 

2. Tilsett grønnsakene, fennikelfrøene og oljen i en kjele på middels varme i 10–15 minutter. 

3. Ta kjelen av platen, og avkjøl oljeblandingen i en halvtime. 

4. Sil blandingen slik at du sitter igjen med oljen.

4. La egget stå i kjøleskapet i lake i to dager.

Powered by Labrador CMS