Studentkost
Stor Lyche når ramen står på menyen
Var du ikke på ramenhelg på Lyche? Frykt ikke, her er oppskriften!
I denne utgaven kommer oppskriften fra kokkene på Lyche heller enn hobbyamatørene i Under Dusken. Ramen er Japans svar på lapskaus, hvor man tilsetter det man vil ha, og Lyche klarer å gjøre det til et godt måltid. Matspalten har allerede skrevet om hvordan opplevelsen av nudler, egg og 80 liter kraft på Lyche faktisk var.
Ramenhelg på Lyche er dessverre over for denne gang, men dersom du ikke fikk det med deg, eller ikke fikk plass, bør du prøve å lage disse selv. Denne ramenen er vel verdt arbeidet. Matspalten utfordrer deg til å lage bedre ramen enn det Lyche klarte! Tar du den?
For oppskriften på Lyches hjemmelagde nudler og kyllingkraft kan du besøke underdusken.no. Her kan du også lese om hvordan opplevelsen av nudler, egg og 80 liter kraft på Lyche var.
Ramen
Ingredienser
3 ss shio tare, eller en annen kraftig smaksforsterkning
2 dl kyllingkraft eller buljong
1 ss vårløk- og ingefærolje
1 soyaegg
2 nori-ark
1 vårløk eller blansjert pak choi
1 langtidsstekt tomat.
1 ss svarte sesamfrø
Fremgangsmåte
1. Fyll en bolle med varmt vann og la den bli gjennomvarm; var. ramen er en rett som må nytes fersk og varm.
2. Kok opp kyllingkraften.
3. Kok opp vann.
4. Hell ut vannet fra skålen, og ha shio tare og vårløk- og ingefærolje i den varme skålen.
5. Ha nudlene i en sil og senk silen ned i det kokende vannet.
6. Kok i ett minutt mens du regelmessig passer på at de ikke kleber seg sammen.
7. Ha kraften i skålen før nudlene er klare.
8. Ta ut nudlene og rist av vannet.
9. Legg dem i skålen og rør rundt.
10. Kjør på med soyaegg, nori-ark, vårløk, langtidsstekt tomat og sesamfrø.
Soyaegg ingredienser
ingredienser
1 romtemperert egg
1,5 ss soyasaus
1,5 ss mirin
Is til avkjøling
Langtidsstekte tomater
Fremgangsmåte
1. Kok egget i 7 minutter, og legg det i et isbad i 15 minutter.
2. Skrell egget, legg det i en beholder og dekk det med vann.
3. Hell i mirin og soyasaus i beholderen.
4. La egget stå i kjøleskapet i lake i to dager.
Langtidsstekte tomater
Ingredienser
1 tomat
1 ss olivenolje
En klype salt
En klype pepper
Fremgangsmåte
1. Kutt av enden på tomatene.
2. Kutt tomatene i tre like brede skiver.
3. Dryss olivenolje, salt og pepper over skivene.
4. Legg tomatskivene på et stekebrett og pensle olje på skivene.
5. Stek i tre timer på 110 grader.
Vårløk- og ingefærolje
Ingredienser
1 liter nøytral olje
200 g ingefær
4 stk vårløk
3 stk hvitløk
1 ss fennikelfrø
Fremgangsmåte
1. Kutt ingefær og hvitløk i skiver, samt vårløk i tommellange deler.
2. Tilsett grønnsakene, fennikelfrøene og oljen i en kjele på middels varme i 10–15 minutter.
3. Ta kjelen av platen, og avkjøl oljeblandingen i en halvtime.
4. Sil blandingen slik at du sitter igjen med
oljen.
4. La egget stå i kjøleskapet i lake i to dager.
Related articles
-
Engelskinspirerte frokostburgere
Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.
-
Øl-vott til påskelekene
Sol, raske briller, afterski og ikke minst påskeferien nærmer seg med stormskritt.
-
Hvordan arrangere middagsselskap
Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.
-
Lag en mocktailfest
Er alkoholkjøret blitt for hardt frem mot eksamenstiden? Eller har du tenkt at det kanskje hadde vært godt med en drink som ikke du angrer på dagen derpå? Frykt ikke – her er fire vidunderlige alkoholfrie drinker som du kan lage selv.
-
Velkommen til gresk aften
Gode lukter og smaker er rett rundt hjørnet.
-
Seigt, søtt og salt: En kjærlighetserklæring til bagelen
Fra egen fagforening til masseprodusert favoritt. Dette er bagelenes lange reise til mitt kjøkken.