
Studentkost
Veien til hjertet er gjennom magen
Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.
Brunost er én av Norges mest ikoniske matvarer. Denne søte, karamelliserte osten har en unik smak og tekstur som skiller den fra andre oster. Laget av myse, melk og fløte, får brunost sin karakteristiske farge og smak gjennom en spesiell karamelliseringsprosess. Osten kan dermed fungere i cookie lignende fudge, et godt tillegg til den klassiske sjokoladen. Oppskriften gir cirka 12–15 cookies.

Fremgangsmåte:
1. Tilsett smeltet smør, brunt sukker og hvitt sukker i en miksebolle. Miks på høy hastighet i tre minutter.
2.Tilsett egg (eller ½ dl eplemost), vaniljeekstrakt, bakepulver, natron og salt. Miks på høy hastighet i ett minutt.
3. Tilsett alt hvetemelet og miks på lav hastighet til halvparten av melet er blandet inn.
4.Tilsett terninger av brunost og sjokoladebiter. Fortsett å mikse på lav hastighet til alt melet er blandet inn.
5. Dekk bollen med plastfolie og avkjøl deigen i kjøleskapet i minst én time.
6. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et bakebrett.
7. Bruk en toppet spiseskje med deig og form til kuler. Fordel kulene på bakepapiret med litt mellomrom.
8. Stek i 12–14 minutter. Dryss med
flaksalt. La kakene avkjøles på bakebrettet
til de er romtempererte.
Related articles
-
Lyche-følelsen hjemme
Gikk du glipp av «New Delhi Helg» på Lyche? Her er de indiske dessertene som et plaster på såret.
-
Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Den beste måten å oppleve en film på er gjennom mat. Istedenfor å økonomisk ruinere deg på kulinarisk kino, vil disse rettene få din matglade motor til å brøle.
-
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.
-
Veganuar for ikke-veganere
Det er mange gode grunner til å spise mindre kjøtt. Her er noen tips til hvordan du kan lage vegetar- og veganretter fulle av umami.
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.