Næringslivet roser NTNU

NTNU høster lovord fra flere store selskaper når det gjelder kvaliteten på både studier og studenter.

Publisert Sist oppdatert

I forrige utgave av Under Dusken fortalte lederen i Bindeleddet, Ole Helliesen, at NTNU-studentene er mer attraktive enn noen gang. Nå kaster flere bedrifter seg på lovprisningsbølgen.

Foto: Stina Åshildsdatter Grolid, Under DuskenTRE HÅPEFULLE: Anders Nesheim (fra venstre), Monica Andrea Børgund og Mari Lyseid Authen håper alle at næringslivets positive holdning til NTNU-utdannede vil holde seg til når de skal ut i arbeid.

Kvalitet over studentene

– NTNU er blitt et av de viktigste lærestedene for rekruttering til viktige stillinger hos oss, sier traineekoordinator Lasse Espelid i DnB NOR.

Han er svært positivt innstilt til en NTNU-utdannelse når han vurderer jobbsøkere.

– Vi føler at NTNU-utdannede går rett inn i relativt komplekse og krevende fagområder, hvilket klart indikerer at studiene er godt tilpasset de behov næringslivet har, sier Espelid.

Også konsultasjonsfirmaet CapGemini plukker opp NTNU-studenter både titt og ofte.

– Det virker som om kunnskapsnivået er bra og høyt. Men vi har også mye fokus på å velge dem vi mener passer best til å jobbe hos oss, og da er en vurdering av hvilken kompetanse akkurat den aktuelle kandidaten har viktig. Vi har vært godt fornøyde med dem vi har fått inn fra NTNU, sier HR-ansvarlig Elin Rognlien.

– På hvilke områder er NTNU-studentene sterke?

– Generelt har de god oversikt, allsidighet, forståelse for større prosjekter, og evnen til å sette seg raskt inn i nye situasjoner, kommenterer Rognlien.

Forholdet til næringslivet

Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse (IØT) er et av de mest framtredende instituttene når det gjelder å ha tett kontakt med næringslivet.

Instituttleder Øystein Moen er naturligvis svært fornøyd med tilbakemeldingene fra bedriftene.

– Dette er utvilsomt positivt. Vi er veldig opptatte av arbeidsmarkedet og undersøker det jevnlig, blant annet gjennom kontakt med gamle NTNU-studenter. Slik kan vi justere på studiet, enten det er snakk om fagsammensetninger eller mindre faglige endringer, sier han.

Studiedirektør Hilde Skeie uttrykker også stor tilfredshet med bedriftenes skryt.

– Jeg er kjempefornøyd med dette! Vi har snakket en del om dette - altså om å få på plass et slags målesystem som kan utrede om næringslivet faktisk får det de ønsker fra oss. Riktignok er jo Alumni-ideen på trappene, men hva bedriftene egentlig mener om studentene NTNU produserer har vi liten informasjon om, sier Skeie.

Håper på arbeid

– Utdanninga her har et godt rykte, og det var derfor jeg valgte NTNU, sier energi- og miljøstudenten Monica Andrea Børgund.

Akkurat som Mari Lyseid Authen og Anders Nesheim bruker hun mye tid på Gløshaugen i løpet av et semester. De tre føler seg likevel trygge på at årene i Trondheim ikke vil være bortkastet tid.

– Vi synes at skolen gir en god utdanning, og det at bedriftene deler det synet er jo topp. Det er lange tradisjoner for sivilingeniørutdanninga her, og vi har inntrykk av at kontakten mellom bedriftene og skolen er god, sier de.

– Hvordan tror dere arbeidsmarkedet er når dere er ferdig utdannet?

– Vi håper og tror det vil være at det er lovende. Vi ser ikke bort fra det ettersom det uttales at det vil bli behov for oss. Det er mange i 50-60 årsalderen i bransjen som snart forlater arbeidslivet, sier de samstemte.

Powered by Labrador CMS