Studentkost:
Engelskinspirerte frokostburgere
Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.
Møt søndag morgen og et snurrende, bankende
hode med næringsrike frokostburgere for å bøte
for gårsdagens aktiviteter. Med mindre du var på en
snurr alene, er det å lufte tanker og dele ulmingen i
magen og fylleskam i fellesskap alltid best. Bekjemp
følelsen av å være verdens verste menneske med
dette måltidet.
Det er viktig å presisere at det kanskje er en god
idé å ikke være umenneskelig bakfull når du skal
sette i gang med et slikt matlageprosjekt. Ikke lag
mat før du er ferdig med å spy, men selv en gjeng
slitne journalister klarte å mobilisere krefter nok til
å lage gode frokostburgere.
Og hvis det ikke funker, redder kaffe og energidrikke de fleste bakruser.
Fremgangsmåte
- Putt baconskivene på et bakebrett med bakepapir under. Sett rett inn i kald ovn. Skru temperaturen til 230 grader på over- og undervarme i omtrent 20–25 minutter.
- Kutt tomaten i like tykke skiver. Stek på middels til høy varme i en stekepanne. Salt dem godt.
- Stek fire speilegg i litt olje. De er ferdige når eggehviten er fast, mens plommen fremdeles renner.
- Legg cheddarosten på halvparten av briochebrødene og varm i ovnen til osten er smeltet. Varm briochebrødene i ovnen. Stek dem litt i panna til de får farge.
- For å lage sausen blandes majones og ønsket mengde sriracha, og tilsett eventuelt en liten klunk worcestersaus.
- Legg alle ingrediensene mellom brødene og server.
Related articles
-
Spiselig kultur på Lyche
Under UKA kunne man lære seg surdeigskunsten fra Trondheims egne Kulturgutta. De deler videre hemmeligheten bak den urgamle brødbakingsmetoden.
-
Savoring simplicity: The art of Italian cooking across borders
Food is one of the most tangible ways culture travels. Exchange students often bring their culinary traditions with them, turning shared meals into moments of cultural exchange.
-
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.
LES OGSÅ: Ukemeny: Studenttilværelsens kulinariske vakum.