Samfundetleder:

Bli med og vis solidaritet med Gaza!

Vi utdanner oss for å forme morgendagen, så la oss starte med handling i dag. La oss sammen vise solidaritet med menneskene i Gaza og ta felles avstand fra okkupasjon, vold og krig.

Publisert Sist oppdatert

Kjære medstudenter! Sammen med studentsamfunnene i Oslo og Bergen ønsker vi å skape en mulighet for studenter og den øvrige befolkningen til å kunne vise solidaritet med og gi støtte til menneskene som lever på Gaza.

Vi inviterer derfor til en kveld fylt med musikk, samhold og solidaritet – Studentenes solidaritetskonsert for Gaza. Vi har samlet artister som skal fylle storsalen kommende lørdag, blant dem Kapteinen, Sara Fjeldvær og Daniel Kvammen, for å skape en minneverdig opplevelse med et formål som går langt ut over underholdning.

Som sagt er ikke dette bare en lokal hendelse. Studentsamfunnene i Oslo, Bergen og Trondheim går sammen for å markere solidaritet med sivile rammet av Israels angrep.

Over 11 000 palestinere er drept, inkludert over 4600 barn. Gaza er utrolig tett befolket, andelen barn er høy og å komme seg vekk er for mange tilnærmet umulig. FN rapporterer om 1,5 millioner internt fordrevne palestinere, 23 sykehus som har fått ordre om å evakuere og en befolkning i Gaza som lider under Israels samvittighetsløse blokade. Dette er en humanitær krise, og vi kan ikke være stille. Derfor går alle billettinntektene fra arrangementet direkte til Leger Uten Grenser sitt arbeid i Gaza og områdene rundt som er rammet av konflikten.

Vi ønsker at deltakelsen skal være tilgjengelig for alle. Og alle bidrag, uansett størrelse, vil utgjøre en positiv forskjell. Derfor er billettene til konserten priset slik at flest mulig skal kunne delta og vise solidaritet, uavhengig av økonomisk situasjon. Sammen kan vi sende et kraftig signal om at vi som studenter tar avstand fra krig og drap av sivile, og står sammen for menneskerettighetene.

Jeg oppfordrer deg til å komme, lytte til musikken og engasjere deg i kampen for en bedre fremtid for sivile i Gaza. Om du ikke kan delta på dette, snakk om situsasjonen, dra på andre markeringer og vis solidaritet på andre måter. Vi utdanner oss for å forme morgendagen, så la oss starte med handling i dag. Sammen kan vi utgjøre en forskjell.

LES OGSÅ: Noreg lyt taka standpunkt.

Powered by Labrador CMS