Studentkost
Studentsikker smørbrødklassiker
Er du lei av timevis på kjøkkenet og fet julemat? Denne oppskriften er like fet, men i det minste rask.
Måltidet passer perfekt hvis du vil ha en enkel middag eller unne deg en ekstra god lunsj. Mengden ingredienser er veiledende, så her kan man sløyfe og legge til pålegg som man selv ønsker. Smørbrødet blir best med lyst brød eller loff, men hvis du ønsker en sunnere variant, fungerer grovt brød like godt. Denne oppskriften gir 1 porsjon og tar cirka 15 minutter.
Fremgangsmåte:
1. Stek kalkunen i pannen i oljen. Hopp over dette steget hvis du bruker kalkunpålegg.
2. Rist brødskivene til de blir gylne. Hvis du ikke har brødrister, kan du bruke en stekepanne.
3. Smør brødskivene med majones og sennep. Legg kalkun, tomat, salat, rødløk, sylteagurk og brød lagvis.
4. For å toppe måltidet kan smørbrødet
serveres med potetgull.
LES OGSÅ: Studentens innflytelse på rektorvalget.
Andre oppskrifter
-
Spiselig kultur på Lyche
Under UKA kunne man lære seg surdeigskunsten fra Trondheims egne Kulturgutta. De deler videre hemmeligheten bak den urgamle brødbakingsmetoden.
-
Savoring simplicity: The art of Italian cooking across borders
Food is one of the most tangible ways culture travels. Exchange students often bring their culinary traditions with them, turning shared meals into moments of cultural exchange.
-
Ta deg en lammebolle
Besøket risikerer bakoversveis og hakeslepp. Ingen kan si nei takk til tre ulike retter laget av sesongens beste råvarer.
-
En kjærlighetserklæring til hyttekost
Ullsokker, frisk fjelluft og en gryte med real norsk husmannskost vil gjøre at både kropp og sjel finner ro.
-
Alternative proteiner – fra nisjesak til klimaløsningen
Alternative proteinkilder blir stadig mer populære som kjøttalternativ, men brukes fortsatt av en liten del av befolkningen. En gruppe studenter har derfor tatt saken i egne hender
-
En dose Napoli i Trondheim
Pizza slår aldri feil. Med noen enkle tips og litt innsats kan du lage kvalitetspizza hjemme på studenthybelen.