Anmeldelse:

Baby Keem - The Melodic Blue

Baby Keem sliter med å finne sin identitet på debutalbumet sitt. Likevel er han ambisiøs og et navn man bør følge med på i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

To år etter Baby Keems forrige mixtape, Die For My Bitch, har nyankommeren kommet med sitt første studioalbum. Baby Keem debuterer dermed med et større prosjekt hvor den unge rapperen fremfører 16 låter, der dualiteten mellom livet som rampete gategutt og håpløs romantiker står i fokus.

Keem åpner skiva med «Trademark Usa» hvor han funderer over større eksistensielle spørsmål, slik som hvem han egentlig er eller vil være. Låta er personlig, dyp, og viser at Baby Keem, tross sin unge alder, har utviklet seg fra å rappe om å ligge med andres kjærester til å se seg selv i speilet. Skulle man tro.

Temaene Baby Keem rapper om er til tider relaterbare. På «Issues» tar han opp familieproblemer, og på «Gorgeous» rapper han om mangel på kjærlighet. Produksjonen på låtene hvor han angriper problemene sine er nedstrippet, med rolige instrumentaler som lar teksten og hans stadig endrede stemmebruk komme i fokus. Til tross for et forsøk på å være mer voksen, er det disse låtene som er kjedeligst og man gjerne kan hoppe over.

LES OGSÅ: Rebelsk og upolert støypop

Som kontrast til hans personlige låter, har han også en håndfull hvor han rapper om temaer vi tidligere har vært vant til – og det er her unggutten briljerer. Selv om det er tydelig at Baby Keem ønsker å stadfeste seg selv som en mer seriøs og ærlig rapper, er det låtene hvor han er utagerende, frekk og rampete som virkelig fenger.

Låter som «Vent» og «Cocoa» har et stort og nesten rotete lydbilde fylt med dype basstrommer og korte synth-toner. Det er rett og slett morsomt å høre Baby Keem rappe om å ha to forskjellige telefoner, flere damer på si, og hans generelle oppførsel som rebell. I tillegg er det på disse låtene han får medhjelp fra Kendrick Lamar, Don Toliver, og Travis Scott som også viser til sin større-enn-livet livsstil.

Det endelige produktet er noe kaotisk og en berg-og-dal-bane av tematikk og musikkproduksjon. Selv om Baby Keem begynner å bli litt mer voksen tar det nok litt tid før han blir kvitt den første delen av navnet sitt.

Powered by Labrador CMS