Albumanmeldelse

Witch Club Satan - Witch Club Satan

Med høye kneløft og rennafart banker de tre damene ut debutplaten på selveste kvinnedagen.

Publisert Sist oppdatert

Witch Club Satan ble unnfanget i teater og født uten nevneverdig musikalsk erfaring. Dette lille handikappet hindret aldri svartmetallbandet fra å sprinte opp på festivalscenen. Direkte fra krybben og debuten i 2022 har de kjørt glødende, lettkledde og blodige gigs på blant annet Øya, Bylarm, Tons of rock og Roskilde.

De omtaler seg som feministiske hekser. Platen er spilt inn på en gammel gård i Tomb. Den trykkes i 666 eksklusive LP-er. Vi hilser til kreftene som gir kraft til denne ørekrøllende platen.

Lydbildet sparker oss tilbake til 90-tallet, og med necrobutcher fra Mayhem i ryggen er dette kanskje ikke så rart.Feedback, tremolo-plukking og en saftig mengde vreng vitner om et renvasket svartmetall-album. Dette er musikere som klart setter pris på og forstår sjangeren. Hvert instrument utfyller en klart definert og hensiktsmessig rolle: Kleives trommer er raske og kaotiske, Spjelkaviks gitar skjærende, og Røisings bass tung og drivende.

Det lille vi kaller sologitar er kløktig gjennomført. Man finner ikke unødvendige licks og cheesy shredding. Passende dissonans og skrikende bends støtter opp under det helhetlige støyet. Riffingen blir noe tørr og fantasiløs til tider, men albumet er så godt gjennomført at etterlatt lytteropplevelse er positiv.

Det er flere fordeler med kvinnelige vokalister. Vokalene opererer med en høy standard og bidrar til en oppslukende atmosfære. Vi merker at låtskriving er en sammensatt innsats. Det gir klarere kontinuitet mellom låtene. Albumet kan med andre ord nytes som individuelle stykker, eller som hele kaka.

Trioen er et friskt pust i den mannsdominerte svartmetall-sjangeren. Mottakelsen har vært delt og skarp blant kritikere. Samtidig har digre Rolling Stone Magazine omtalt dem positivt. Oppdraget deres er mer lubbent enn å bare lage musikk. De representerer en bevegelse som bryter med konvensjonelle normer, og vil invitere et bredere publikum til å nyte svartmetall og performance-art.

De posisjonerer seg til å fortsette å ryste grunnvollene i sjangeren de har valgt å annektere.

LES OGSÅ: Hjerteslag – Betonglandskap.

Powered by Labrador CMS