Albumanmeldelse

Adrianne Lenker – Bright Future

Bright Future inviterer lytteren til å roe seg ned i en tid som beveger seg altfor fort.

Publisert Sist oppdatert

Foruten å ha nytt stor suksess de siste årene som vokalist, gitarist og låtskriver i bandet Big Thief, har amerikanske Adrianne Lenker lenge gitt ut vakker musikk under sitt eget navn. 

Det forrige albumet, songs, ble til under isolasjon på en hytte i 2020. Skiven besto av et knippe låter preget av hjertesorg og undringer om tilhørighet, med en sonisk innpakning av nydelig gitarspill og lo-fi-estetikk. Romsligheten var veldig tydelig på songs, og den finner man også på Bright Future. Fire år senere er rommet større, og flere er velkomne inn. 

Låtene på Bright Future føles levende. Samtlige låter bærer preg av å være spilt inn av og med flere musikere samlet i ett rom, uten digitale hjelpemidler. Instrumentene er akustiske og vokalharmoniene varme og rå. Innslag av banjo- og felespill gir det hele et nostalgisk preg, med referanser til country- og americanahistorie.

På låter som «Real House» og «Vampire Empire» kan man høre latter og pust, samtidig som stoler og gulv knirker. Rommet lytteren tas med inn i er det perfekte rammeverket for Lenkers låtskriving.

Historiefortellingen er nemlig like livlig som lydbildet. På nevnte «Real House» og «Free Treasure» inviteres lytteren inn et personlig tekstunivers, hvor Lenker maler smertelige tydelige bilder av sykdom, død og kjærlighet. Iblant føles det som om tiden stopper opp, og man blir revet med inn i noe som føles som en dagbok i musikalsk form. 

Foruten det tekstlige, er et av de virkelige høydepunktene låten «Evol». Akustiske gitarer byttes ut med intimt pianospill. Det er et Joni Mitchell-preg over hele låten, med nydelige kromatiske linjer og levende skildringer.

Adrianne Lenker får virkelig skinne på Bright Future. Med for det meste egne låter, men også nyinnspillinger av Big Thief-klassikere som «Vampire Empire», briljerer hun på sin særegne og avmålte måte. 

For de som elsker songs er dette en naturlig oppfølger, med sterke følelser i en varm og nær innpakning.

LES OGSÅ: Yung Lean & Bladee - Psykos

Powered by Labrador CMS