Anmeldelse:

Bilderbuch - Gelb ist das Feld

Kjedelig og umoderne som Stjørdal på en lang sommerdag. Østerrikes mest kjente indie-rock band skuffer med landlig romantikk.

Publisert

De karismatiske typene bak Bilderbuch oppleves ofte som litt skrå og annerledes fra trenden, men på albumet Gelb ist das Feld dominerer romantikk og balanse. Bandet har alltid lekt med forskjellige sjangrer, levende ord og kunstneriske musikkvideoer. Likevel er ikke dette albumet mer enn en engangsgrill på en klam sommerdag.

Bilderbuch har laget musikk siden 2009 og fikk stor oppmerksomhet for låter som «Maschin», «Spliff» og «Mr. Refrigerator», der shoegaze, funk og rock får sine momenter. Denne gangen skuffer den østerikiske kvartetten sine fans med et harmonisk og rolig indie-pop-album uten en eneste hit.

Platen begynner med en seks minutter lang, sakte utviklende surf-rock låt, som fungerer som en innledende synopsis av tematikken som følger. «Liebe ist just fiction, nur Fantasie. We must believe», synger frontsangeren Maurice Ernst drømmende. Selv om kjærlighet er bare fantasi, ønsker han å tro på den. Med albumet går Bilderbuch opp et metaforisk fjell på jakt etter kjærlighet.

LES OGSÅ: WET LEG – WET LEG

Drømmepoplåten «Dates» er en ekte perle - hvis man sammenligner den med middelmådig indie-pop. Et fengende refreng, gitarer som oppstår fra tid til annen og Maurices instrumentale stemme. Låten er veldig iørefallende og formidler gleden for en første date, men kom igjen da, Bilderbuch! Denne kunne vært laget av tusen andre indie-pop band også. Låten mangler den Bilderbuch-effekten.

En annen låt som fortjener i hvert fall litt mer oppmerksomhet er «Blütenstaub». Aldri før har noen fått meg til å se pollen som det absolutte symbolet på kjærlighet og plassere meg mentalt i et gult felt. Låten har noe så hypnotisk og sært, at den nesten overbeviste meg om å skrive en mer positiv anmeldelse.

Men nei! Gelb ist das Feld er ikke deres beste ytelse. Låtene er ment romantiske og transporterer intimiteten til tematikken, men de mister det eksentriske, ville og gjerne østerrikske av Bilderbuch. Vent heller til neste album.

Powered by Labrador CMS