Anmeldelse

Carly Rae Jepsen - The Loveliest Time

Carly Rae Jepsen sin romantiske tid er bedre enn hennes ensomme.

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt en selvfølge at Carly Rae Jepsen følger opp hennes album med B-sider. Etter fjorårets The Loneliest Time, et album Under Dusken oppfattet som litt for ukontroversielt og gjennomsnittlig, introduserer poptungvekten oss til søsteren The Loveliest Time. Hun er heldigvis betydelig mer interessant og sjarmerende.

«Anything to Be With You» åpner albumet med funky rytmer og en sonisk pallet som er tilsynelatende fremmed. Men Carly sine lekne vokaler, kjente tekstlige emosjonelle befestninger og hyperbolske begjær utgjør en lekenhet vanskelig å ikke elske. På «Kamikaze» spiller Carly på hennes synth-pophjemmebane: Drivende synth-bass og arpeggierte plucks eksponensierer en lyrisk besettelse, vel vitende om fallhøyden. Sjeldent har en dårlig idé hørtes så god ut.

LES OGSÅ: Brutal Kuk - En Dag Mindre Igjen

Dersom Loneliest ga noe preg av repetisjon og generisk låtskriving, beviser Carly på Loveliest at hennes stilistiske territorium strekker seg langt. Fra «Put It To Rest» sin flytende Drumand-Bass-instrumentasjon, «Kollage» sin lekre sophisti-pop, til «Shadow» sitt Gymnopédie-esque lydbilde, flørter Carly tidvis med et mer dempet uttrykk. Resultatet er vellykket og forfriskende.

Likevel er det låt nummer åtte, «Psychedelic Switch», som skinner sterkest i sporlisten. Phasere, filtere og vokalmanipulasjon gjenoppliver et 90-talls french-house-lydbilde, likevel blottet for nostalgiske klisjeer. Låta er velprodusert og fengende, og med en lekker synth-orientert bridge er dette mulig den beste poplåten 2023 kan tilby.

Etter The Loveliest Time sine store høyder lander albumet ikke helt på beina. Carly høres ut som om hun har forvillet seg i en stor, men uinspirert instrumentasjon på «Stadium Love», og avslutningen «Weekend Love» høres litt for inspirert ut. Ideene her er underholdende, men låtene klarer ikke helt å finne sin identitet.

På hennes nyeste album leverer Carly Rae Jepsen rett som det er, selv utenfor hennes komfortsone. Jevn i kvalitet, forlokkende i karakter, og rett og slett en nydelig tid – The Loveliest Time er et utmerket popalbum.

LES OGSÅ: Black Country, New Road – Live at Bush Hall

Powered by Labrador CMS