Anmeldelse

Club Casualties - Bridge Underwater

Club Casualties’ nye album er et merkelig mesterverk.

Publisert

Det er gått fem år siden Club Casualties’ selvtitulerte album, og åtte år siden deres internett-klassiker «392-2509: Walk This Way». Endelig returnerer Ghost og Lucy med deres ideosynkatisme for Bridge Underwater, et album som er forunderlig like mye som fantastisk.

Bridge Underwater minner om… vel, ingenting. Med utgangspunkt i elektronisk dansemusikk reduserer de den moderne produksjonens overprosessering, og returnerer til enkle og håndgripelige lydbilder. Her finner de et jordnært uttrykk som overvelder i dens sannferdighet, like før deres strukturer deretter nedbrytes i abstruse uforutsigbarheter. 

Intet mindre enn bemerkelsesverdig er det hvilken skjønnhet de klarer å tillegge melodier spilt på det som høres ut som FL Studio piano stock plug-ins. Eksempelvis «Fate» og «Knock Out The Light» er simplistiske i natur. Samtidig omfavner Lucy og Ghosts låtene i melankolsk bittersøthet med nærmest uprosesserte vokaler og strykere. Etterfulgt kommer «Dirt», en sukker-infisert hardcore-slager som tekstlig befinner seg i eksistensielle kvaler. 

LES OGSÅ: Jeff Rosenstock - HELLMODE

Drakampen mellom det abstrakte og lettfattelige karakteriserer også Club Casualties’ bemerkelsesverdige lydorgy, hvor de fleste virker å være invitert. Likevel, klarer Lucy og Ghost på et snodig vis alltid å romme alle, noe som må attribueres til Bridge Underwaters holistiske filosofi og Casualties’ sans for estetisk illustrasjon. 

«Heaven Awaits» bæres av runde synth-akkorder og dansende plucks. Lucys lidenskapelige, og Ghosts svevende stemme er en fryd i dette simplistiske lydlandskapet, og resultatet er skjønt. Avslutningsvis kommer «Fall Of The Leaves» og «Lake», to låter som på ingen måte er like, men likevel utfyller hverandre for en grasiøs og sterk avslutning. 

Litterære tilnærminger til Lucy og Ghosts uttrykksmåter kan ikke virke som noe mer enn parafrasering: de har skapt et unikt lydbilde som på et absurd vis er gjennomført. Bridge Underwater er et fantastisk originalt og vakkert verk som må høres.

LES OGSÅ: Kappekoff -  New Spring

Powered by Labrador CMS