Anmeldelse:

Drongo - 2

Krypskyttere pass opp! Det er nye jegere på tur i skog og mark. Disse sparer heller ikke på kruttet når det kommer til jakttrofeer.

Publisert Sist oppdatert

Bongo? Kongo? Nei, faktisk er det snakk om Drongo. Alt mulig-rock som reiser rundt i den nordlige savanne. Gjennom fauna, granskog oaser og tundra, overlever denne oktetten fra Kristiansand med tette eksperimentelle lydskulpturer. Gitar som kikkert, bass som fotoapparatet, synthene som safarihatten og trommene som barten til Henry Morton Stanley: alle utforskende i instinktene sine i godt talentfullt fellesskap.

Frosken sin verre halvdel eller den likestilte arten? «Padde» er et ord som like så mye representerer musikken. Et gnissende riff følges av murvegger av gitar. Det er noen forandringer til tider, men likeså en hypnotiserende hoppende-grove lik en vortete padde.

Over vidda kommer «Melrakken» som er et eldre folkenavn på den nusselige fjellreven. Musikken her er ikke nusselig, derimot er den en smule rå. I samme type leie ligger varme basstoner og kalkulerte trommer, som nå fylles ut med reverb-gitar i et goldt landskap av gitarekko. Så kommer «Kongro», edderkoppens eldre navn. Du går fra silkemyk diskorock til tung mekanisk støy, forvirrede gitarer og noe som nesten høres ut som bjørnefeller i rytmen. Så en liten pause med pling og plong, til deretter total åttebent frontalangrep med cymbaler i en likevel dansende rytme.

LES OGSÅ: Studenter måtte signere dokument om ikke å uttale seg til pressen

Fly avsted «Flaggermus»! Repeterende og skiftende rytmer får hodet til å surre i samme rytme som tærne valser til. Langavsteds-synther flyr stadig opp i tonehøyder og skaper unike formasjoner når rytmen stadig skifter. Vi ender i den kalde sjøen med «Blekksprut» som med et fengende bassriff og salte gitarostinater, knyttet sammen med kråkeboller-trommer av letthet, er en aperitiff av friskhet siden alt låter så klart.

Med gjentagende temaer som leker med tysk sauer-Kraut rock og diskoelementer, utvider Drongo med 2 lydlandskapet fra den forrige platen i en enda mer dansende stil og på en måte et mindre eksperimentell uttrykk, uten å miste tråden. Alt er stemplet med en dansbarthet som gjør at du kan spille dette for alle dine venner og bekjente, samt for hunden og katten, gullfisken og husfluene.

Powered by Labrador CMS