Anmeldelse

Hjerteslag - Tyvens Dagbok

Etter bruddet med bandmedlemmene har lyden av hjerteslag gått tapt. Nå er det bare stemmen og teksten igjen.

Publisert Sist oppdatert

Tyvens Dagbok er den rette tittelen på et album som kommer ut under et navn de ikke lenger kan leve opp til. Alle medlemmene bortsett fra frontmannen har forlatt bandet. Hjerteslags første album med ny besetning er et fullstendig tapsprosjekt.

Uten de gamle bandmedlemmene høres det nye Hjerteslag mye mer livløs og kjedelig ut. Jeg leter og leter etter de gode gitarriffene og spennende melodiene i bakgrunnen, men det er ingenting å finne. Det er allikevel noe stabilt og enkelt i de nye låtene selv om teksten tyder på emosjonell ubalanse.

Mest tydelig blir sorgen til frontmannen i låten «Post 5071». Uten å forskjønne det, synger vokalist og låtskriver Robert Eidevik at han «har mistet noen venner i dag. De skulle stoppe meg i å hete hjerteslag.» og peker dermed på rettstvisten som tydeligvis har satt sine spor. Han uttrykker sin smerte og lurer på om og når de finner tilbake til hverandre. Dette er også den eneste balladen på albumet.

Hjerteslag ble etter besetningsbytte til et popband. Stemmen til Eidevik går ikke opp i den simple, nesten kjedelige melodien resten av bandet produserer. «Parongen» er et eksempel på et veldig kjedelig produkt som foreldrene mine godt kunne hørt på i bilen, eller som faller under sjangeren matbutikklåt uten kunstverdi. Den siste biten som gjør akkurat denne låten til en boomer-låt er en fader på slutten som kan ikke kalles for retro.

LES OGSÅ: Musti - Ugbad

«Balkongen» satt forventningene mine høyt etter at jeg hadde hørt de første åtte sekundene. Er dette en edgy postpunk-låt som minner om Depeche Mode? Nei. All energien ble borte da trommene ble som i en alleverdens poplåt fra 2005. Det høres ut som noen har kastet på en forhåndsinnstilling på synthesizeren mens gitaren spiller over den. All teksten som frontmannen kommer med blir ikke lenger hevet på det samme kunstneriske verdifulle nivået som den pleide å være med de tidligere bandmedlemmene.

Det var tidligere resten av bandmedlemmene som ga uttrykk til Eideviks tekster. Nå er det bare stemme, tekst og noe i bakgrunnen. Dette albumet har verken hånd eller fot. Det er et dårlig forsøk å fortsette med noe som gikk i stykker. De tidligere bandmedlemmene har startet et nytt band som hørtes mye bedre enn det Eidevik prøver å opprettholde. Bruddet blir slutten på Hjerteslags suksess hvis Eidevik ikke finner sin egen ny stil med de nye medlemmene.

Powered by Labrador CMS