Albumanmeldelse

Jack and Jack – HOME

Pop- og rapduoen fra Nebraska har funnet tilbake til røttene sine i det nye albumet HOME. Jack and Jack er endelig tilbake med studioalbum nummer to, etter fem år siden forrige album.

Publisert

Jack and Jack har vært nærmest stille siden 2019, og det viser de at de er fullt klar over i tittelen på den første låta «Thought I Was Dead». I åpningsstrofen synger Jack Gilinsky «All this time they thought I was dead», og gjennom en sterk og treffende tekst beviser de at de er tilbake med fullt alvor.

Albumet har kun tolv låter, men duoen serverer et godt gjennomført album. Én av låtene er derimot ikke ny. Etter en ti år lang kamp om rettigheter til sangen «Like That» måtte Jack and Jack ta saken i egne hender og lage «Jacks Version» av låta. Klassikeren fra da duoen slo igjennom på appen Vine, er derfor endelig tilbake på strømmetjenestene.

LES OGSÅ:  Hjerteslag – Betonglandskap

Ulikheten mellom låtene er bemerkelsesverdig. Dette albumet er en kapsel med tidløs pop. «Paranoid» gir en litt old-school rap-stemning, samtidig som den oppfyller dagens pop-kriterier med et melodiøst og fengende refreng. Etterfulgt av låta «Bonnie and I» klarer duoen å skifte stemning fullstendig, men overgangen er delikat og vekker interesse for å lytte videre. Med en mer up-beat basslinje er denne låta perfekt for dansing og godt humør.

«Scared of Love» gir et trist førsteinntrykk, men når man hører spor av melodisk jazzpiano, selvsikker vokal, sexy gitarsolo og en inspirerende tekst, skjønner man fort at dette er en av albumets mer lytteverdige låter. Vi møter igjen en delikat brytning med neste låt «Ecstasy». Og det er akkurat sånn den er, en dansbar, uimotståelig pop-låt med både fengende melodi og rask rap som man ikke klarer å skippe. Neste spor «French Love Story» er til å bli seksuelt frustrert av. Med en litt roligere groove, vibrerende bass og med laid-back, men trengende, rapping fra Jack Johnson vekker låta eufori i kropp og sinn.

Albumet i sin helhet leverer definitivt kvalitet over kvantitet. Ventetiden for det etterlengtede albumet var verdt det. Om det skal være et album du kan sette på repeat for å reise gjennom flere sjangre, men innenfor pop/rap-universet, er dette albumet din beste venn. Dette er en praktfull og imponerende leveranse fra Jack and Jack etter et langt opphold.

LES OGSÅ:  Louien – Every Dream I Ever Had

Powered by Labrador CMS