Anmeldelse

King Gizzard & The Lizard Wizard – PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation

Fire år etter Infest the Rats’ Nest har Gizzard igjen skrudd på fuzzboksen.

Publisert

Vi er altså tilbake i thrash-metal-land. 2019s Infest the Rats’ Nest bød på en fremtid preget av global oppvarming. PetroDragonic bygger i stor grad videre på en liknende dystopi – hakket mer fantastisk og utsvevende.

Albumets desiderte salgspunkt er først og fremst bandets spilleglede. PetroDragonic er en massiv kjærlighetserklæring til sjangeren. Ved hvert lytt manes det frem et mentalt bilde av en kvisete gjeng skolegutter i en avdanka kjeller: PetroDragonic oser av barnslig glede for tunge riff og luftige tekster. For eksempel er «Gila Monster» en episk låt om tilbedelse av den allmektige Gila som spiser hekser og truer menneskehetens eksistens.

PetroDragonic er ingen hvil på laurbær for Gizzard, som utbroderer thrashsounden ytterligere. Skiva klokker inn på 49 minutter og drar sjelden ut. Albumet er fullspekket av ulike tilnærminger til sjangeren som kan være på grensen til latterlig, men som oppleves fengende som fy.

LES OGSÅ: Carly Rae Jepsen - The Loveliest Time

Låten «Dragon» er blant albumets desiderte høydepunkt. Fra hardt /slående riff til proggete taktskifter ledes vi gjennom et metal-opus ispedd forbannelser messet på latin. Det går hardt for seg, men vi får også uslåelig fengende refreng slik som på «Supercell», en energiutløsning som gir meg lyst til å knyte på meg rulleskoene og styrte ned Bakkegata.

Albumet byr på Gizzards mest raffinerte riffing til nå. Deres 24. album er derfor noe av det mest imponerende stykket musikk de har gjort på lenge. Låten «Converge» byr blant annet på gjensyn med wah-wah-pedal, og den fengende «Flamethrower» kler seg i utsvevende partier av skingrende synth. Narrativet kan derimot ta en stund å varme opp til.

PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation sjekker med andre ord av på alle sjangertrekk den gjengse thrasherentusiast kunne bedt om. Samtidig er albumet glasert i Gizzards signatur.

LES OGSÅ: Brutal Kuk - En Dag Mindre Igjen

Powered by Labrador CMS