Anmeldelse:

Simon Alejandro – Unge Colombia

Simon Alejandro viser frem sine beste sider med Unge Colombia

Publisert Sist oppdatert

Simon Alejandro har de siste 10–15 årene bygget opp et sterkt internasjonalt musikalsk nettverk og en lang liste med inspirasjonskilder. På albumet Unge Colombia samler han trådene, og resultatet er et deilig, uanstrengt og organisk rapalbum.

Albumet er et helhjertet og autentisk forsøk på å lage en moderne versjon av amerikansk 90-tallsrapp. Helt fra introlåten «Modusen» kommer du inn i Unge Colombias musikalske sfære. Når du først er inne, brytes ikke illusjonen om 90-tallet før siste låt på albumet omsider er ferdig. Samarbeidet med produsenten Lars B, også kjent som kamuflars, er med på å sikre den sammenhengende estetikken gjennom albumet. Som så mange ganger før er det Lars B som har produsert mesteparten av låtene, med unntak av et par gjesteproduksjoner fra franske Tom Manzarek og danske Christoffer Holm på låtene «Sjakk» og «Bakgård».

Fra start til slutt er det smarte tekster om hverdagslige temaer og observasjoner over rolige instrumentaler. Fra «Flows» til «Undergrunn samurai» drar Simon Alejandro tempoet helt ned, og låtene flyter sakte av gårde i et hav av romklang. På sistnevnte låt har Alejandro gjort plass til gjestevers fra både Aarhus-rapper Sean Lightfoot og Stupac, kanskje bedre kjent som Sturla Kverneng fra Hvitmalt Gjerde. Begge to passer sømløst inn, og det føles som den mest naturlige ting at trommisen i Hvitmalt Gjerde rapper på låten. Etter «Undergrunn samurai» trekkes tempoet opp igjen mot slutten av albumet, med låtene «Sjakk», «Bakgård» og «Fakta på lørdag» som på fabelaktig vis sampler «The meaning of love» av Karin Krog.

Simon Alejandro tilhører en liten håndfull med artister som holder god, gammel hiphop og sampel-kultur i livet her i Norge. Selv om artisten nevner både Madlib og J Dilla blant sine inspirasjonskilder, føles ikke musikken klein og strebersk eller utdatert, men frisk og avslappet. Simon oppsummerer egentlig Unge Colombia best selv: «Jeg har ikke lenger en ambisjon om å leve av min egen musikk […] Denne gangen har jeg laget det jeg selv digger å høre på». Etter 16 år på mikrofonen har brikkene falt på plass, og resultatet er herlige Unge Colombia!

Simon Alejandro tilhører en liten håndfull med artister som holder god, gammel hiphop og sampel-kultur i live her i Norge. Selv om artisten nevner både Madlib og J Dilla blant sine inspirasjonskilder, føles ikke musikken klein og strebete eller utdatert, men frisk og avslappet. Simon oppsummerer egentlig Unge Colombia best selv: «Jeg har ikke lenger en ambisjon om å leve av min egen musikk. Det gjør at musikken blir enda bedre, etter min mening […] Denne gangen har jeg laget det jeg selv digger å høre på». Etter 16 år på mikrofonen har brikkene falt på plass, og resultatet er herlige Unge Colombia!

Powered by Labrador CMS