Anmeldelse

Ariana Grande – eternal sunshine

Dronningen av pop er tilbake! Med sitt syvende album er Ariana Grande tilbake med ny musikk. Denne gangen med mindre popstjerne-tendenser og mer originalitet.

Publisert

Ariana Grande har lagt fra seg den intense popstjernestilen, men det nye albumet er likevel fullt av melodiske segmenter som artisten har brukt før, som gjør at hun er tro til sin egen musikkstil og beholder sin status som popdronning.

Albumet består av kun 13 spor. Det er et av Grandes korteste album, som er positivt for lytteopplevelsen siden flere av sangene har tilnærmet likt lydbilde og tempo. Om man håpet på en skikkelig partylåt fra Grande på dette albumet, kan det hende man blir skuffet.

Gjennomgående er det et rolig tempo i albumet, men det er likevel veldig smakfullt. Alle sangene er tettpakket med tekst, og det er mange eksplosive følelser som blir uttrykt. Det er en blottlegging av følelseslivet hennes i albumet som ikke har vært like tydelig i hennes tidligere musikk.

Den første låta på albumet heter «bye», og er den mest «upbeat» sangen. Her er det tydelige disco-elementer som gjør låta til en av de mest dansbare sammen med «yes, and?» som er tydelig inspirert av Madonna.

Låta som gir navn til albumet, «eternal sunshine», er dessverre også albumets antiklimaks. Den er melodisk og søt, men en ganske ordinær kjærlighetssang som man har hørt før. Albumet har gjennomgående mer melodisk vokal enn hennes forrige album, men vokalen er generelt for forsiktig.

«true story» derimot er en låt som byr på mer spenning. Med en melodi som leker i halvtone-spekteret er dette en klar favoritt som byr på noen av de beste vokalene i albumet. Her dukker signatur-trekket til Ariana Grande frem, nemlig hennes whistle notes i det lyse registeret. Disse lyse tonene som har blitt hennes kjennetegn ser vi bare én gang til i albumet, i «yes, and?».

«we can’t be friends (wait for your love)» er låta som får tårekanalene til å åpnes. Med en tekst som sier «you got me misunderstood» kan låta både være den såreste kjærlighetssang og et stikk mot alle mediene som blander seg i Grandes privatliv uten å kjenne hele bildet.

Det hele avsluttes med latteren hennes, som setter alt i en rørende og motiverende kontekst. Totalt er albumet et sammensurium av nydelig portretterte følelser, og til nå et av Grandes beste.

LES OGSÅ: Pop- og rapduoen fra Nebraska har funnet tilbake til røttene sine i det nye albumet HOME. Jack and Jack er endelig tilbake med studioalbum nummer to, etter fem år siden forrige album.

Powered by Labrador CMS