Albumanmeldelse

girl in red – I’M DOING IT AGAIN BABY!

Den velkjente melankolien til girl in red er fremdeles tema, men denne gangen med et hint av håp og rock.

Publisert Sist oppdatert

Den verdenskjente artisten fra Horten er tilbake med sitt andre album I’M DOING IT AGAIN BABY!. Med ti ferske låter gir hun lytteren en variert opplevelse med både up-beat danselåter og noen roligere låter for litt andre sinnsstemninger.

Girl in red har talentfullt mestret å beholde sitt unike lydbilde av alternativ pop, samtidig som hun klarer å løfte musikken til et bedre og høyere nivå i det nye albumet. 

Vokalen på albumet er leken og utforsker flere stiler gjennom de forskjellige låtene, med både innslag av snakking og hard rocke-vokal. Vokalen er gjort klarere på flere av sporene, noe som gjør at tekstene er tydeligere enn på hennes tidligere album. Stemmen hennes får derfor det spillerommet en stor stemme fortjener.

Midtveis i albumet finner vi den eneste låten med samarbeid med en annen artist, nemlig Sabrina Carpenter. Med en litt uvanlig vri blir Carpenter introdusert midt i låten gjennom en dialog mellom henne og girl in red, og sammen skaper de en sexy sfære.

LES OGSÅ: Julia Holter - Something in the Room She Moves

Girl in red briljerer igjen med bruken av instrumenter på albumet. Basslinja på «Ugly Side» er til å dø for, og gitaren på «DOING IT AGAIN BABY» er umulig å få ut av hodet, for ikke å snakke om når trommene gjør sin entré.

Albumets siste låt gir en absurd følelse i lydbildet, men er desidert en av de viktigste tekstene på albumet. Med fem stjernefigurer som tittel gir girl in red oss et innblikk i hvordan det er å være artist, og hva som kreves av en artist for å være en hit-maskin i musikkbransjen.

I sin helhet er tekstene på dette albumet ærlig og enestående. Med et bredt ordforråd er låtene tettpakket med meningsfull tekst som vekker beundring og ettertanke. Det er ikke grenser for hvor mange følelser hun klarer å beskrive og sette ord på på kun ti låter. 

Gjennomgående kan albumet oppleves som en reise gjennom forskjellige faser av følelser fra start til slutt. Om man har gått gjennom en forelskelse ved første øyekast til et stygt brudd, kan man lett kjenne seg igjen hos girl in red. Hun portretterer så mange utfall av kjærlighetslivet at hun gjør det vanskelig å ikke kjenne seg igjen.

Melankolien og de depressive assosiasjonene er der som forventet av girl in red, men likevel er det håp og positivitet mikset inn i albumet. Man sitter igjen med en god følelse av denne musikken. Girl in red imponerer igjen!

LES OGSÅ:  Adrianne Lenker – Bright Future

Powered by Labrador CMS