
- Bør bli lett å søke hjelp
Nyvalgt leder i Velferdstinget, Marit Flinder Johannessen, skal bedre tilbudet innen psykisk helse i året som kommer.
I kveld ble 24 år gamle Flinder Johannessen valgt til ny lederi Velferdstinget. Som nestleder fikk hun 24 år gamle Daniel Hammergren.
Foto: Marte Borhaug, Under DuskenNy nestleder i Velferdstinget Daniel Hammergren.Marit Flinder Johannessen studerer statsvitenskap ved NTNU og har erfaring fra leder i fadderutvalget NTNU Dragvoll i 2007. På valgmøtet presenterte hun sine satsningsområder.
– For det første vil jeg følge opp strategidokumentet som Trondheim kommune legger frem i mai, som handler om en helhetlig studentpolitkk. For det andre må vi sette større press på at ikke alle studenter er friske og raske.
Lederen mottok spørsmål fra salen under møtet. Nedenfor følger en oppsummering av noen viktige spørsmål og svar.
- Trenger tannlege
- Hva er de største utfordringene for velferden til Trondheims studenter?
– Vi må få til et forebyggende arbeid når det gjelder psykisk helse, spesielt må vi få bort stigmaen for å oppsøke lavtersketilbud, som for eksempel grupper for angst. Det må bli lettere å søke hjelp.
- Hva tenker du om de internasjonale studentene, og hvilket ansvar har Velferdstinget for disse?
– Vi har en kjempestor utfordring med den internasjonale gettoen på Moholt. Det er også synd at ikke alle internasjonale studenter får norskopplæring. Jeg mener også det er viktig at Samskipnadens tiltak ikke blir en sovepute for utdanningsinstitusjonene. De vil ha internasjonale studenter, og da må de også tilrettelegge for det.
- Er det noen tibud Samskipnaden mangler idag?
– De burde hatt en helsestasjon som var bygget opp for studenter, med lege og tannlege. Og den burde ikke bare vært oppe i to timer.
- Kjæresten din sitter som vararepresentant i SiTs konsernstyre. Hva tenker du om det?
– Jeg ser utfordringer med det. Jeg ville aldri stilt hvis jeg følte integriteten gikk på prøve. Jeg trenger ikke ta med meg alt jeg gjør på kontoret hjem, det synes jeg ikke han skal gjøre selv heller. Vi er to individuelle personer.
- Velferdstinget har fått kritikk for sine uttalelser i media. Hva mener du om dette?
– Det er viktig at man ikke uttaler seg bare for å uttale seg. Det er viktig med kontinuerlig synlighet i media og blant studentene. Man kan ikke bare kjøre på med brask og bram. Men det blir også feil å presses til å si noe, bare fordi man ikke har vært i media på to uker. Jeg håper Velferdstinget ikke havner i konflikt med studentmediene, men at man kan bruke hverandre.
Nye AU medlemmer
Under møtet ble det også valgt nye representanter til AU. AU jobber med saksforberedelse i Velferdstinget. De tre representantene var:
Ingvill Marie Moen - vil jobbe for at helsestasjonen er åpen litt lenger i uka.
Kristine Torgersen - vil jobbe for tannlegetilbud
Marie Oust Ledsaak - vil jobbe for helsetilbudet og nytt idrettsbygg
FAKTA: VELFERDSTINGET
Velferdstinget er et kontrollorgan for Samskipnaden i Trondheim.
Er sammensatt av 17 valgte representanter fra de forskjellige utdanningsinstitusjonene i Trondheim.
De skal ivareta og bedre velferdstilbudet for studentene.
Tidligere leder er Sebastian Eidem.